Güneş Panelinin Akımını Artırmak

Hayır. 2 diyot koyarsanız akımı arttırmak yerine düşürmüş olursunuz. 1,2 amper telefon şarj etmek için yeterlidir zaten. Benim anlamadığım madem powerbank akım çekiyor neden dolmuyor? Bu mantığa aykırı. Siz o sorunu çözmeye bakın bir yerde yanlış yapıyorsunuz.
 
Şarj boost devresini ilk defa duyuyorum. Boost charger olmasın o? :) Dayının dediği farklı bir şey. Asıl sorun powerbankın dolmaması. Hadi akım çekmeden dolmasa sorun yok ta hem akım çekip hem dolmuyor. Acaba panellerin gücü mü yetmiyor? Ya da bağlantıda yanlışlık yaptıysan bazı paneller powerbankın gücünü çekiyor olabilir. Tekrar kontrol et.

Bir şey daha deneyelim. Şimdi şöyle yap. Güneş panellerinden sağlam olanından 1 tane al ve 1 adet diyot koyarak direkt powerbanka bağla öyle şarj etmeyi dene. Sonucu bana bildir duruma göre farklı şeyler söyleceyeceğim sana. Ayrıca powerbanka voltaj girerken + ve - yi ters girme. Dikkat et.

Fotoğrafları tekrar inceledim. USB nin kırmızı kablosuna panelden gelen + kutbunu ver.
 
Tamam. Deneyeceğim. Yarın bilgilendiririm sizi.

Dediğinizi yatmadan hemen önce yaptım ve bugüne hazır ettim. Sabah 07.00' da paneli dışarı koydum ve şarj kablosunu da powerbank' a taktım. Akşam 4' te geldim (Bizim burada erken kararıyor hava) ve şarjdan çektim. Daha sonra Powerbank' ı telefona taktım. Telefonu %2 şarj edebildi.

Birkaç ay önce bu paneli yapmıştım. qewqeqweqweqweqweqweqwewqeqwewq.jpg (Diyot olmadan direk paralel olarak lehimlemiştim) 4.8V çıkış 550mAh akım veriyordu. Ben de 3v to 5v step up boost modülü ile 5.2V 500mAh akım vermesini sağlayabiliyordum. Fakat şimdiki panelden daha kötü bir şekilde hiç şarj edemiyordu bu. Sadece Powerbank' ın şarj ışığını yakabiliyordu diyebilirim. Diğer panele sizin dediğiniz gibi her bir panele diyot ekleyince şarj kabiliyeti artmıştı. Buna da aynısını yaptım. Fakat hala sadece Powerbank' ın ışığını yakmaya yarıyor. Bir de panellere baktığımda sarılık görüyorum her birinde. Fotoğrafta da anlaşılıyor zaten. Buna nasıl bir çözüm üretebiliriz?
 
Şimdi yavaş yavaş konu şekilleniyor. Eğer 1 adet panel sabahtan akşama kadar sadece yüzde 2 şarj ediyorsa panelin gücü düşüktür. Siz tekrar tüm panelleri bağlayın ve ampermetrenin fotoğrafını çekin. Bakalım 1 amper mi veriyor yoksa 100 mA mi?
 
1.16 ile 1.20 arasında geziyor.

Fotoğrafı ancak hafta sonu atabilirim. Ayrıca bugün hava bulutluydu. O yüzden de biraz daha az şarj etmiş olabilir.
 
Aynen öyle. @Silinen üye dostumuz hem bana hem bu işlere yeni başlayan kişilere yardımcı olarak hem sevap kazanıyor, hem de sorunlarımızı çözüyor işi rast gitsin. :)

Ölçüm aletinde 0.01=10mA 0.10=100mA 1.00=1A... Olmuyor mu? Yoksa ben mi yanlış öğrendim?
 
Siz fotoğrafı atın ben açıklarım. Aslında bu konu ile ilgili bir video çeksem iyi olur. Şu anda atölyem karışık durumda yoksa devreyi yapardım.
 
Tamam. Hafta sonu atarım.

Yeni 75W' lık paneller geldi. Paneller çok güzel duruyor. 1.jpg Fakat çok da kırılganlar. Bir tanesi kırıldı maalesef. :D Bildiğin kağıt gibiler. Kırık olan bu; 3.jpg Acaba şu şekilde yapıştırsak; 4.jpg Üstüne de diğerlerini yaptığımız gibi lehim yapsak aynı şekilde eskisi gibi çalışır mı? Bir de panellerin bağlantısını nasıl yapacağımı gösterir misiniz? Dediğiniz 12V 9A' lık bir aküyü şarj edip, depolanan enerjiyi lambalara aktaracağım. Bunlarda herhangi bir diyot kullanmama gerek var mı?
 

Geri
Yukarı