TK Domain'i Google tanır mı?

hanifi_corak

Kilopat
Katılım
4 Eylül 2014
Mesajlar
410
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Backend Developer
Merhabalar. TK uzantılı ücretsiz domain almak istiyorum fakat google aramalarında üst sıralarda gözükür mü?

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tabikide tanır google amca bu iş için var zaten :) lakin bazı sorunlar var SEO (Search Engine Optimization) mevzusu.
senin siten google da indexlenir fakat özgün içerik vs. bulunmazsa malesef üst sıralar hayal olarak kalabilir. Örnek Google a araba yazdığında bir araç firmasının gelmesi yada aynı kelimeyle 2.el sitesinin gelmesi. Rating değerleri üst sıralara çıkarabilir. Sitenin tıklanma sayısı ne kadar fazla iste google botlarının siteyi ziyaret etmesi okadar artar. mesela az tıklanan siteye 1 saatte uğrar botlar ama yüksek tıklanma olan sitede botlar 5dk da bir uğrayabilir. Tabi dediğim gibi SEO yapmak lazım 1.sayfada çıkmak istersen.
 
Tanır fakat muhtemelen ücretsiz alan adı alacağın için o iş yaş. .com .net gibi daha profesyonel alan adları kullanmalısın.
 
Tavsiyem .com .net gbi domainler benimde. Emek vereceğim diyosan yada uzun vadeli bir sistem yapacağım diyosan zaten .TK prestij açısından pekte kaliteli durmaz bende tecrübelerime dayanarak söylüyorum arada biraz fark var index konusunda google pek sevmiyor .TK uzantılarını dediğim gbi uzun vadeli düşünüyorsan normal .com gbi bir domain name al
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı