Recovery "önyükleme yapılandırmasını güncelleştiremedi" hatası

EMREAS.DFG.H

Hectopat
Katılım
24 Eylül 2014
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarı açtığımda recovery hatası aldım. Format atmaya çalıştığımda tamamlanıyor bölümüne gelince şu hata mesajını alıyorum: "Windows bilgisayarın önyükleme yapılandırmasını güncelleştiremedi. Yükleme işlemine devam edilemiyor." Sıkıntı USB ya da Windwos 10'da değil, diğer diske format attım. Windows 10 ile uyuşmama gibi bir durum yok, Windows 8.1 ile denedim ve aynı hatayı aldım. Sıkıntı sabit diskimde olabilir diye tarama yaptım.

dwdedqw.jpg
Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıntısı414.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diskte Bad Sector var ve problem yüksek ihtimalle bundan kaynaklanıyor.
Onarma yapmanın da pek bir faydası olmayacaktır. Değiştirmenizde fayda var. Zira şu an pimi çekilmiş bomba gibi.
 
Diskte Bad sector oluşmuş. Windows 8 ve üzeri işletim sistemleri bu konuda çok hassas davranıyor. Bu diski ikiye böl 250gb+250gb olarak. Bad sectorler diskin başında ikinci 250gb bölümü kullanabilirsin.
Disk bölme işlemini Windows kurulum medyası ile yapabilirsin 2 bölüm 250gb olacak şekilde oluştur ve ilk bölümü sonradan sil boş alan olarak kalsın son bölüme Windows kur. Geçici olarak bu şekilde kullanabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı