Rehber Turbo Boost kapatma rehberi

DNA

Kilopat
Süper Moderatör
Katılım
1 Mayıs 2022
Mesajlar
9.894
Makaleler
7
Çözümler
202
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
İşlemcinin durduk yere 90 derecelere fırlayıp inmesinden sıkıldınız mı? Peki ya boşta bile aşırı ısınmasından? Isındığı için oyun oynayamaz hale mi geldiniz? İşte bu rehber size göre!

Denetim masasında, güç seçeneklerinin plan ayarlarının içinde gelişmiş güç seçeneklerinde çıkan işlemci performansını arttırma modu seçeneğini görünür hale getirmek ve Turbo Boost'u açıp kapatmak için yapmanız gerekenler şunlardır:

  1. Arama kısmına Regedit yazarak kayıt defteri düzenleyicisini açıyoruz.
  2. HKEY_LOCAL_MACHINE'i genişletiyoruz.
  3. SYSTEM'i genişletiyoruz.
  4. CurrentControlSet'i genişletiyoruz.
  5. Control'ü genişletiyoruz.
  6. Power'ı genişletiyoruz.
  7. Power Settings'i genişletiyoruz.
  8. 54533251 ile başlayanı bulup genişletiyoruz.
  9. be337238 ile başlayanı bulup üstüne tıklıyoruz. Genişletmiyoruz. Üstüne tıkladıktan sonra Attributes kısmını göreceğiz.
  10. Attributes'a tıklayıp 1'i siliyoruz ve 2 yapıyoruz.
  11. Tamam'a tıklıyoruz.
Artık gelişmiş güç seçeneklerinde işlemci performansını arttırma modunu görebilir ve değiştirebilir hale geldik. Bu ayarı "devre dışı" yaparsanız Turbo Boost kapanır. Eğer "agresif" yaparsanız Turbo Boost açılır. Bu ayar size hiçbir sorun da çıkarmaz.

Bu rehberi oluştururken faydalandığım videoyu izleyerek de bu adımları uygulayabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Her seferinde %99 yapmaktan ya da 3. parti yazılım kullanmaktan kurtardın bizi. :) Devre dışı ve agresif dışındaki ayarlar ne işe yarıyor?
Denedim fakat yine Turbo Boost açık kalıyor. Bir şeylerden kısıp kısmadığını pek anlamadım. İnternette de bir bilgi bulamadım. Bulduğum en iyi bilgi bu ve iki plan oluşturdum. Biri Turbo Boost açık plan, diğeri de kapalı. Tek tık ile kolay geçiş oluyor. Tavsiye ederim. :D
 
Monster'a güvenmiyorum. Windows'a bu konuda güveniyorum.

Monster Control Center'den wattları yavaş yavaş kısarak belirli bir sıcaklıkta güzel bir değer yakalayabilirsin. Turbo Boost'u da kapatmamış olursun. Tabi bu da geçerli bir yöntem teşekkürler bilgi için.
 
Monster Control Center'den wattları yavaş yavaş kısarak belirli bir sıcaklıkta güzel bir değer yakalayabilirsin. Turbo Boost'u da kapatmamış olursun. Tabi bu da geçerli bir yöntem teşekkürler bilgi için.
Benimki Clevo kasa. Monster Control Center yok. :D
 

Geri
Yukarı