Hazır sistemler neden ucuz oluyor?

espad553

Centipat
Katılım
16 Ocak 2023
Mesajlar
93
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bu hazır sistemler artık toplama biligisayarlardan çok daha ucuz oluyor artik malumunuz. Hele bazı sistemler var ki içindeki ekran kartının fiyatından ucuz oluyor. Bu kadarı nasıl olabiliyor?

Bu hazır sistem sitelerinin mining çıkması kartları toplayıp yenileyip sıfırmış gibi satma olasılığı nedir sizce?
 
Nedeni basit, A320, H410, Rampage kasalar, C4 PSU'ların iyi kartlar ile berber satılması için yapılıyor.
Veya stok eritip yeni ürünler ithal etmek için, depoda yer açmak için vs. bir sürü nedeni var.
 
Bu hazır sistem sitelerinin mining çıkması kartları toplayıp yenileyip sıfırmış gibi satma olasılığı nedir sizce?
Bilindik yerlerden alıyorsanız dediğiniz şeyin olma ihtimali 0'a yakın. Ucuz olmasının sebebi de genellikle bu sistemler yayıncılar adına vs olduğu için fazla alan oluyor bu yüzden ucuz yapıyorlar. Her şekilde zarara girmiyorlar yani. Farklı sebepler de var tabi.
 
Hazır sistemler ucuz değil, parçaların tekli fiyatları aşırı uçuk. Özellikle ekran kartları bu konuda başı çekiyor. Piyasayı maalesef bu hale getirdiler. Eskiden insanlar tüm parçaları kendileri seçerek teker teker satın alırdı ve bu hazır sistemden daha uyguna gelirdi. Şimdi tam tersi durum söz konusu. Satıcıların işine geliyor tabi. Ellerinde bulunan birçok parçayı tek bir sistemde toplayıp satıyorlar. Böylece normalde az satılan parçalar da aradan çıkıyor. Parçaların tekli fiyatlarını da biraz daha pahalıya koyarak insanların hazır sistemlere yönelmesini sağlıyorlar. Kısaca günümüzde tekli parça almayı bitirdiler. Daha kaliteli bileşenler tercih etmek için tekli satın almayı deneyebilirsin ama her türlü daha pahalıya denk geliyor. Kampanyalı hazır sistemler kadar F/P bir bilgisayar toplamak çok zor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı