4200 TL'ye sistem

@GCN AMD'de sapphire daha başarılıdır. Asus ve MSI sonradan gelir.

Bu sistemi almalı mıyım yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca ekran kartını en son alıcam Pascal mimarisini de merak ediyorum.
Pascal ve polaris ile ilgili çok iyi tahminler var. Pascalda sanırım 75 watt güç tüketimi olacak ek güç istemeyecek. Pcı slotundan gücünü alacak. 14 nm 16 nm olacak zaten bu söylendi. Aşırı fiyat performans olacak. Mesela r 9 490x 300 $ olacakmış ve 980 Ti dan ve Fury X den daha iyi performans verecekmiş. Benchmark fotoğrafı vardı bu haberler doğru mudur bilmiyorum ama aşırı iyi olacağı söyleniyor.
 
Sapphire ekran kartlarını dizayn ederken amd ile ortak calısıyor.Yabancı ülkelerde bu marka çok iyi konumda.Ama bizim ülkemizde kötüleniyor.Nedeni ise fiyatı yüzünden.O yüzden sapphire kötü falan degil.Ama bence polaris gpu ve zen cpu ları beklemekte yarsr var.
 
Dostum aslında Asus hepsini çok rahat geçer ama çok büyük bir hata yapıyor. O ısı borularını dışarıya kadar çıkartıyor hava yüzü görmüyor ısı boruları. Şu an aynı gpu aynı frekans aynı voltajda pasif soğutma olarak çalıştırsak Asus hepsini çok rahat geçer. Mimari tasarım diye fan doğrudan aşağıya veriyor havayı hiç dışarıya çıkan ısı boruları fan görmesin yani. Biraz görse o havanın bir kısmı dağılacak oraya doğru onuda fanın tasarımı ile direk aşağıya veriyor. Canım soğutma yarı pasif çalışıyor :(. Bir de bizim milletin huyu sen de bahsettin ucuz olan kötü olur gibi. Anlaşmalı firmalar olduğu için kolaylık sağlanıyor belki gpu ucuza veriliyor yani olamaz mı? Anlaşmalı firmalar yapmaları lazım bu yüzden Sapphire ucuza satıyor ama bizim millet ucuz diye kötü diyor. Asus satış politikasında en iyisini yapıyor pahalıya satıyor bizimkilerde alıyor. Ama işte o soğutma kısmını düşünseler çok iyi olacak da.
 
Asusu o sogutma konusunda bende araştırma yaptım.Nedeni ise fanlardan durmsdan ses gelmesin diye hem hızları düsük tutuyorlarmış hemde durmadan fanlar dönmüyormuş.Buda diger rakip mrkalarina göre 10dereceye kadar ısı derecesi fark ettiriyormuş
 
Ben ondan bahsetmiyorum dışarıya kadar çıkan ısı boruları hiç bir şekilde hava görmüyor fan dönmüyor demiyorum dönse de hava görmüyor ısı boruları.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı