R9 380 Rust Oynarken Monitör kapanma sorunu

Deniz 9

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2015
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum vardı ve bunu sizinle paylaşmak istedim. Öncellikle sahip olduğum sistemi yazayım ;

  • İ5 6500 3.2 gz işlemci
  • MSI R9 380 4G ekran kartı
  • 16 gb ddr 4 ram
  • MSI z170-a pro

Gelelim sorunuma bu sorunu sadece Rust isimli oyunda yaşıyorum. Başlamadan belirteyim bunu. Her neyse şimdi ben ekran kartımla güzel güzel oynuyorum daha sonra 7,8 dakika sonra monitörüm kendi kendine kapanıyor veya amd yanıt vermeyi kesti isimli hata geliyor. Oyundayken sıcaklık değerleri 65, 66, 67 gibi değişiyor.
Monitörümle alakalı olduğunu düşünüyorum nedeni ise vga bir monitor kullanıyorum bunu ekran kartıma dvi dönüştürcü ile bağlıyorum acaba gecikmeden dolayı vs. olabilir mi ?

Not: Bu arada monitor kapalıyken arkadan sesler geliyor yani pc çalışmaya devam ediyor.
Not 2: Dediğim gibi sadece rust'da yaşadım bu sorunu diğer oyunlarda (gta 5, battlefield 4, attila total war gibi oyunlarda ne kadar zorlasam da böyle bir sorunla karşılaşmadım.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD ekran kartlarındaki alınan en çok hatalardan birisidir. Güç yetersiz geldigi gibi durumlarda oluşur . Power suppyle modelinizi söylermisiniz ?
Monitörünüzün çözünürlügü nedir ve markası ?

+ Konuyla alakasız fakat BF4 vs GTA 5 gibi oyunlarda kaç FPS alıyorsunuz hangi ayarlarda ? İyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Beyler ben teknobil, daha demin uzaklastirma yedim ondan dolayi diger hesapla cevap yazayim dedim.

Monitorumun cozunurlugu 1920×1080
Guc kaynagim CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 650W GÜÇ KAYNAĞI

Gta 5 de msaa kapali ultra 60-100+ FPS
Battlefield ultra msaa kapali 75+ FPS
Atilla sorunlu oyun biraz optimizasyon konusunda savas ici 60 FPS, harita 50, 60. Kalite ayarlarinda.

Bu arada monitor model Acer 225HQV.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının frekanslarını düşürüp yeniden deneyin. Olmadı kartı garantiye gönderin. Kartta arıza olabilir diye düşünüyorum. Bir de kartın gücü PCIe güç bağlantısı ile bağlıdır umarım.
R9 380 ile aynı sorunu neredeyse tüm oyunlarda yaşıyorum.Sistemim her şeyi güncel , sıcaklık değerleri normal. Güç kaynağım da VS650. Sürücü ile alakalı bir problem olma ihtimali olabilir mi ? Kartı boş yere servise göndermek istemem sonuçta.
 
Bendede ayni kart var ayni sorunu yasiyorum buyuk ihtimal surucuyle alakali.380 update list varsa eski surucuyu yuklemek istiyorum 1 ay once boyle bir sorunum yoktu.Yeni surucuyle birlikte bu sorunlar cikmaya basladi.
 
Bu tamamen sürücüyle alakalı bir durum. Maalesef amd de sıkça oluyor. Sürüyücü 2 öncekine alın. Güncelleme almayın. Yada yeni sürücü gelene kadar güncellemeyin, göreceksiniz sorununuz kalmayacak.
Peki eski suruculeri nasil bulabilirim ?

R9 285 ile GTA V'de yaşadım dün aynı olayı bir anda monitör siyah ekrana düştü ve "VGA No Signal"(n)
Aynen oyle
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı