BIOS Legacy Ayarlıyken USB 3.0 Çalışmama Sorunu

Escape78

Hectopat
Katılım
28 Aralık 2015
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. :) Deneyimli bir Hackintosh kullanıcısıyım fakat bu her sorunu çözebileceğim anlamına gelmiyor maalesef.

GPT formatında oluşturduğum USB 3.0 ve 2.0 ve hatta USB 2.0 HDD ile, yine aynı cihazlarda oluşturduğum MBR bölümlü denemelerime rağmen UEFI BIOS ile sorun yaşamazken, her nedense BIOS ayarını Legacy yaptığımda cihazlar Boot oluyor ama USB Partition'a ulaşamadığı için Clover yüklenemiyor.

Anladığım kadarı ile Clover'ın Legacy BIOS için atadığı kext yeni USB 3.0 portunu tanımlayamıyor. Çünkü aynı cihazları başka bir Laptop'un USB 3.0 portuna taktığımda bir problem ile karşılaşmıyorum.

Aklıma gelen tek çözüm bir USB HUB ile köprüleme yaparak haberleşmesini sağlamak. Bunu daha denemedim, sabah alkıma geldi akşam deneyeceğim.

Sorun yaşadığım Laptop Skylake işlemcili ve USB 2.0 portuna sahip değil. UEFI modunda çalışıyor. Niçin illa Legacy derseniz, HDMI çıkışı gördüğüm kadarı ile bu modda otomatik açılıyor da ondan derim. Ve hatta sorun çözmeyi seviyorum, çünkü yeni şeyler öğrenmeme vesile oluyor. :) Var mı fikrime güzel fikirler ekleyecek cengaverler? Saygılar. ;)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoptaki harddiskini çıkar, sorunsuz olan bir laptopta Legacy kurulumu yap, Clover bootloaderi yükle, gerekli kextleri uygula sonra kendi makinene tak harddiski, yeniden başlat %50 şansın var. Denemeye değer.. Bol şans :)
 
Merhaba hazırda dmg image dosyamda var kurulumu yapmadan da diske atabilirim. UEFI modunda usb ile açıp Legacy modunda HDD'ye Clover'da yükleyebilirim. Hatta UEFI modunda açıp kurulum dahi yapabilirim.

Clover hatasına odaklandığım için bu fikrinizi es geçmiştim. %50 şans olayı can sıkıcı. Ama çözüm bulamazsam da yapılacak tek seçenekte bu gözüküyor :/

Cevabınız için teşekkürler saygılar ;)
 
Sizin yöntem olursa daha kolay olur sizin için... Olmazsa benim yöntemimi denersiniz. En son Clover Configurator ile makinenize uygun ayarlar yapmanız gerekli... Bol şans :)
 
Legacy anlamını bilmeden bu konularla uğraşamazsın. Legacy eski donanımlarla çalışma prensibidir. Elinde eski donanım veya OS varsa açman gerekli değilse açmaman lazım. Bios'da olmasının amacı da zaten bu. Yeni sistemde eski bir os veya aygıtı tanıması için açabilirsin. Ek olarak Legacy usb ayarını da legacy yaparsan eski usb kimliklerinin çoğunu tanımasını sağlar. Legacy usb açık yap eğer eski bir os ve usb kimliği kullanıyorsan. Eğer biosta bu ayar yoksa bios güncellemeyi deneyebilirsin. Hala olmuyorsa hiç boşuna uğraşma güncel os ile dene.
 
Aga bilmiyorum tabiki UEFI varken Legacy 'ye iş düşmez. Ben bu HDMI çıkışına takılmıştım. Zaten telatimac'ın dediği gibi %50 şansımı deneyeceğim.

Tek korkum UEFI ile açarsam HDMI'ın devre dışı kalması. Yoksa kim takar Legacy'i :D

Çok kısıtlı bir zaman da yaptığım denemelerdi bunlar. Yeterli zamanım olması durumunda ben o laptop'a takla attırırım. Gel gör ki o zamana kadar bir ön hazırlık olsun zamanda da kazanayım diye bir konu başlığı açmayı uygun gördüm.

Cevaplarınız ve görüşleriniz için teşekkürler ;)

Merhaba arkadaşlar Msi GT72s 6QD üzerinde full hd qe/ci ile uefi üzerinden hdmi çıkışı elde etmeyi hd 530 ile başardım.

Konu ile ilgili beta paketi daha sonra paylaşacağım ;)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı