İşlemci çekirdek sıcaklığı Sorunu

Katılım
18 Şubat 2016
Mesajlar
60
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Sistem boşta 3. çekirdek sıcaklığının yüksekliğinin sebebi nelere bağlıdır? Resim yüklenmiştir. Yorumlarınız için teşekkürler.


Adsız.png


Bilgisi olan yokmudur.?

Uzerinde intelin orjinal stok fan sogutucu vardir.
 
Orada CPU Fan hızına bak 1100 devir de dönüyor normal yani onu biostan yükseltme yapman lazım stok fan 2 bin devir hızında falan dönüyor diye hatırlıyorum önceki sistemimden ama kesin bilgi veremiyorum yinede sen her şekilde biostan fan devir hızı yükselt işlemcin daha rahat çalışır.
 
8 yillik makinam sorunsuz calisiyor. Sadece dikkatimi ceken 3. Cekirdek yuksek sicaklik. Anakart Ecs g31t-m7 dedigini bios bilgim yok nereden yapabilirim yada speedfan uygulamasiyla yuseltsem hizi. Yada olmadi yeni bir stok fan alayim bilemedim acikcasi.
 
Speedfan kullanmadım eğer fan hızını arttırıyorsa neden olmasın. Zaten şu sıcaklıkla kullansan da bir şey olmaz fakat neden gereksiz ısınsın işlemcin ömrünü kısaltmaya gerek yok programı indirip bir deneyin arttırıyorsa zaten sıcaklık düşecektir tahminim. Son ihtimal yeni fan alırsınız 70-80 liraya 3 bin devirde dönen güzel fanlar var eğer azda olsa sesten rahatsız olmuyorsan tabi dediğim gibi seçeneğimiz çok şuan :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı