Anakart kutusundan çıkan plaket ne işe yarar ?

Can Eke

Kilopat
Katılım
2 Kasım 2014
Mesajlar
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar anakartın kutusundan çıkan parlak plaket ne işe yarar takmasak olur mu ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa içi tozlanmayı önlemek için o parlak plaketi takman gerek birde anakart'ın soketlerinin ne olduğu o parlak plaket üzerinde simgeler ve yazılar vasıtasıyla öğrenmiş olursun...
 
Arka panelden mi bahsediyorsun eğer arka panelden bahsediyor isen takmakta yarar var kasanın içine girecek olan pislik , toz vb. şeyleri bir nebze önler .
 
Arkadaşlar benim anakartımdan ince bir ses geliyor. Plaket ile ilgili olabilirmi ? Plaketten bir kaç tel çıkıyor soketlerin arasına giriyor. Topraklama gibi bişey olabilirmi ? Bu arada plaket takılı değil
 
Anakart ve kasa arasında boşluğu kapatır bu sayede kasanın için tozdan bir nebze korunmuş olur. Standart anakartlar da sadece demirden ibarettir ve ismi "anakart aynası" 'dır. Ayrıca bunlar statik elektriğe sebep olabilir bu yüzden kaliteli yani pahalı anakartlarda bu anakart aynası statik elektriğe karşı kaplamalı olur. Aşağıda resimlerde görebilirsin.

Standart Anakart Aynası:
11d9870d749222da44a1163e652e4c3f.jpg

Kaliteli Statik Elektrik Korumalı Anakart Aynası:
AYNA.JPG
 
Galiba bobinlerden ses geliyor bunun plaket ile ilgisi varmıdır ? Topraklama veya statik elektiriklenme gibi
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı