A10-7870k vs i5 6500 vs i5 4690

Sizce hangisi performanslı ?


  • Oy verenlerin toplamı
    8
  • Anket kapandı .

Bilal Kavak

Kilopat
Katılım
11 Nisan 2015
Mesajlar
141
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler Technopat ailesi. Uzun süredir bu üç işlemcinin salt işlemci performansını araştırıyorum. Oyun olarak düşünmeyin; tek ve çoklu çekirdek performansları nasıl ve fiyatına göre hangisi daha iyi ?
 
A10-7870K bir APU'dur yani içinde orta düzey bir ekran kartı barındırır. Bu da onun sade işlemcilere göre daha güçlü olmasını engeller.
Intel i5 4690'a bakacak olursak güçlü olduğunu söyleyebiliriz fakat üstüne 2 nesil daha işlemci çıktı ve yeni teknolojiyi(DDR4 vb.) desteklemiyor.
Intel i5 6500 ise hem yeni teknoloji hem de güce sahip olduğu için benim seçimim olurdu.
Bir sistem topluyorsanız tamamını paylaşmaktan çekinmeyiniz. Bütçenize göre bir sistem çıkartarak size yardımcı da olabiliriz.
 
Yakın bir zamanda sistem toplamayı düşünmüyorum. Benim merak ettiğim Benchmark testleri ve işlemcilerin salt performansları. A10-7870k; Benchmark veya herhangi bir performans testinde i5 işlemcilerin bir tık gerisinde kalıyor. Ama arada ahım şahım bir fark yok. Ayrıca DDR3 ile DDR4 arasında da pek bir fark göremedim. Olay chipsetlerde başlıyor. Zira Z170 chipsetlerde Z97 chipsetlere nazaran bir çok yeni özellik var.

Peki bu üç işlemci sadece işlemci olarak ele alındığında hangisi daha performansmanslıdır ?

Bu arada Sayın @Recep Baltaş, Sayın @JaroxJamaica ve Sevgili @Egehan Orçun ' un görüşlerini duymak isterim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı