Intel Xeon E5-4669 Sistem

Rumuz0

Hectopat
Katılım
12 Mayıs 2016
Mesajlar
130
Merhaba arkadaşlar. Bu işlemcinin 45 MB önbelleği varmış ve 18 çekirdeği var 768 GB'a kadar da DDR4 bellek destekliyor. 7007 $ gibi de yüksek bir fiyatı var. Ortada Core MC gibi bir bilgisayar var. 21 TB HDD var, Youtube'a baktığımızda 50 000 $'a kadar PC'ler var, nedir bu tarz bilgisayarların kullanım amacı, belli ki oyun için değil, ne işe yararlar? Aşağıda birkaç link belirteceğim inceleyip beni daha da aydınlatırsanız sevinirim.

Intel® Xeon® Processor E5-4669 v3 (45M Cache, 2.10 GHz) Teknik Belgeler

Official Kingston 768GB Kit (32GB x18) DDR3 Server DIMM Memory RAM

Transcend Releases 32 GB DDR3 LR-DIMMs, Makes 768 GB of System RAM Possible

Dell PowerEdge R820 4 x XEON E5-4603 768GB RAM 2u 16 Core Rack Mount Server

New server we just got w/ 768gb of ram

Dünyanın En Güçlü Kişisel Bilgisayarı (768 Gb Ram) / | AY Mobil

Bu tarz bilgisayarlardan da ötesi var mı? Ne gibi fiyatlarda? Kullanacağımdan alacağımdan değil tabii ki bunlar merak meselesi sadece. Beni aydınlatırsanız sevinirim. İyi sosyaller...

@Ali Güngör @Recep Baltaş @MF @JaroxJamaica @BilgisayarKurdu
 
Emin ol senin bilgisayarından fazlasını yapmıyor. Bütün mevzu aynı anda birden fazla işlemi en hızlı sürede bitirmek. He ne yapılıyor tam olarak dersen kişisel olanlarını bilmem de süper bilgisayarlarda karmaşık matematiksel işlemler, büyük hadron çarpıştırıcısının 3d similasyonu, uzay araştırmaları hesaplamarı gibi işlemler yapılıyor.
Bu arada iştahınızı iyice kabartır mı bilmiyorum ama Intel® Xeon® Processor E5-2699 v4 (55M Cache, 2.20 GHz) Teknik Belgeler buyrun :)
 
Bu tür işlemciler sunucularda kullanılıyor zaten, o yüzden RAM desteği devasa ve söylendiği gibi çok fazla işlemi aynı anda yürütmek için gerekli, örneğin aynı anda Team Speak 3 server çalıştırırken diğer taraftan Unturnet veya Minecraft gibi oyunların sunucularının açık durması ve aynı anda hepsinde işlem yapılırken tökezlememesi için. Standart kullanımda yeri yok fakat bugün bir yabancı yayıncının kullandığını gördüm, neden o kadar çok para vermiş anlayamıyorum doğrusu.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı