GTX 1070 için monitör önerisi

1070 için FHD'nin düşük olacağını belirterek 144 HZ ve 1 MS seçenekleri ile Asus, Acer, BenQ'in oyuncu odaklı daha çok ürünlerinin olması ile beraber Phillips, LG, Samsung, ViewSonic gibi markalara da bütçenize göre değerlendirebilirsiniz.

Hangisi kaliteli derseniz cevap; hepsi.
Birbirinden ayrılan özelliklere göre siz seçin. 3D, Port sayısı, çerçeve, tasarım, siyah dengesi, mavi ışık gibi...

Mesela Asus'ta nişangah gibi farklı bir özellik bulunur, BenQ çokça oyuncu verileri üretir.
Çoğu NVidia kullanıcısı (bende dahil) G-Sync olmadan olmaz der.

Şimdi size model söylerim oradan biri çıkar başka söyler, tasarımı o beğenir ben beğenmem, sen beğenirsin, kafanız iyice karışır.

Bu hengameye düşmemek için dediğim gibi bu özellikler ve markalar dogrultusunda seçiminizi kendiniz yapmanız daha doğru olur.

Tavsiyem: BenQ çok iyi olmakla beraber Türkiye'de pek modeli bulunmuyor fakat Asus'un bütün iyi modelleri Türkiye'de mevcut. Asus'a bir göz atabilirsiniz. Siyah dengesine, port sayısına, mavi ışık kesmesine ve tercihen 3D ve G-Sync özelliklerine de bakabilirsiniz.

Saygılar.
 
Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben oyun için alıyorum söylediğim gibi olabilecek en ucuzu hangi model marka olabilir mesela g-sync özelliği olmasa olmaz mı ? Olamasa da olur dediğiniz özellikler dışında bana ekran kartına yeterli olabilecek bir monitör önerir misiniz?
 
benq 24 xl2411z çok güzel bir monitördür. Bende alacağım gameekstrada indirimde bakabilirsin.
Bende 1070 i bekliyorum siteye gelince sipariş vereceğim ekran kartını karşılayacağına inanıyorum.Kurulum cd si mevcut kendine özel ayarlar yapabilirsin.Mat çerçeveden oluşuyor güneş ışığında vs parlama yapmayan sade bir monitördür.
 
1000 tl bir fiyatı var bu monitörün. Bana 300-500 tllik bir monitör lazım . Tabi ekran kartına yetecekse.
Yetecekse değil her monitör yeter ama monitörlerde 144 hz çok şeyi ifade ediyor.60 hz de alabilirsin ama 144 ile 60 arasındaki oyun zevki bam baska söyleyeyim.Yine aynı sitede benq marka uygun fiyatlı monitör mevcut.
 
Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben oyun için alıyorum söylediğim gibi olabilecek en ucuzu hangi model marka olabilir mesela g-sync özelliği olmasa olmaz mı ? Olamasa da olur dediğiniz özellikler dışında bana ekran kartına yeterli olabilecek bir monitör önerir misiniz?

Dostum öncelikle bu kişisel bir durum. Kimisi donanıma para harcarken saatlerde oturduğu koltuğa para ayırmayan ve bel ağrısı ile boğuşan oyuncularda var... Göz sağlığını boşver FPS versin yeter diyen insanlarda var. Fakat bilmez ki gözü bozuk olarak reflekslerini sunabilirsin...

Teknoloji gelişiyor, sağlıkta çok önemli ve günümüz teknolojileri sağlığı da ne güzel ki düşünüyor. O yüzden lütfen mavi ışık durumunu dikkate alın. Olmazsa olmaz değildir biliyorum. Tercih sizin.

Port; Yarın bir gün bir konsol alabilirsiniz ve TV koyacak yeriniz yoktur yada TV alacak bütçeniz yoktur veya odanızdaki yerden tasarruf etmek istiyorsunuz, monitöre bağlayabilirsiniz. Yada tablet? Telefon?

G-Sync; Tamamen oyun odaklıdır başka hiç bir amaca hizmet etmeyen bir teknolojidir. Kaliteli bir oyun ile G-Sync önerir misin? Evet.

HZ ve Tepkime; Standart kullanım için hiçte önemli değildir ama iş oyuncu boyutuna geldiğinde tek geçilecek özelliktir. Bu durumda standart olan 60 HZ üstü tavsiye edilir, tepkime ise sizinde bildiğiniz gibi minimum olmalı.

Siyah Dengesi; Bugüne kadar TV'lerde vardı monitörlerde yoktu. İyi midir? İyidir. CS'de tünele girerken iyi iş görür (= Tabi her oyunda da...

Ergonomi; Çok dikkate almam ama bazı oyuncular dikkate alır. Çünkü masa ve koltuk uyumsuz olabiliyor. Tabi bir DX-Racer koltuğunuz yok ise ve normal bir masada kullanıyorsanız ergonomi önemlidir. (Altına kitap, kutu koymayı tarihe karışıyor)

Ek Özellikler; Bazı markalar oyuncular için ek yazılımlar sunabiliyor. Dikkate almam ama Asus'un nişangah özelliği CS oyunlarında AVP kullanırken epey bir artı sağlamıyor da değil hani (=

Tasarım; Çok önem veririm. Çünkü bu ürün her daim gözümün önünde. Bir SSD yada RAM değil ki. Göz ilk bunu ve kasayı görüyor. Çerçeve orası, dizayn... Tamamen sizin zevkiniz. Kimisi zarif ister, kimisi kaslı bir yapı.

Umarım bu bilgiler size biraz daha yol gösterebilir.

Saygılar.
 
Kardesim senin derdinden ben anlıyorum bende yarın sistem toplayacağım işlemcimi i7 6700k dan i5 6600k ya düşürüp bi monitör aldım gtx 1070 ekran kartı alacağım eskiden vga çıkışlı bi monitör kullanıyordum şimdi seçtiğim ise bu bir bak derim ASUS 21.5" VS229NA Full HD VA Monitör en ucuzu değil ama okadar da ucuz olmasın dedim zaten pek fark yok asus olması cezbetti beni
 
Bende biraz araştırma yaptım ama hala hangi monitörü almalıyım bilmiyorum 300 tllik bir monitör ile 500 tllik arasında fark olur mu ? Sürekli oyun oynayan biriyim. son kararım 400-500 tl arası monitör önerir misiniz ? 2 tane model önerince kafam karışıyor hangisi diye. Bana tasarım hiç önemli değil performans önemli . İnternetten alacağım sistesi ile birlikte önerirseniz çok mutlu olurum teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı