Intel Core i7 6700 ve Hyper 412 PWM 80 Derecede Çalışması

juanberk

Kilopat
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sinerji'den yeni sistem aldım, onlar montajladı.
  • MSI H170 Gaming Pro
  • Intel i7 6700
  • MSI GTX 1070
  • Hyper 412 PWM
  • Zalman Z3 Plus
İşlemci %100 yük altına girince (Prime95 testi yaptım) 80 dereceyi buluyor. Ayrıca GTA 5 oynarken de sürekli düşüp çıkıyor, 50-80 arası geziyor. 80 dereceyi daha geçmedi orada kalıyor.
Masaüstüne indiğim zaman veya oyunu durdurunca direkt düşüyor 40 derecelere. Ayrıca işlemci ve fanı egzoz fana değil, yukarı doğru bakıyor. Yukarıda iki fan var onlar havayı dışarı atıyor. Kasa küçük geldiği için bu şekilde bağlamışlar galiba. Kasa klasik Zalman Z3 plus fanları kendi geldiği şekilde. 4 fan, 1 ön içeri, 1 arka dışarı , 2 üst dışarı. Üstteki ve öndeki fanlar çalışmıyordu, kasayı açıp kablosunu ben bağladım çalışıyor.

Ekran kartında ise herhangi bir sorun yok. Yükte (GTA 5) 65-69 derece arası geziyor, daha fazla artmıyor.

Acaba aldığım soğutucu mu kalitesiz yoksa bu sıcak havalarda bu normal mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın işlemci soğutucusu kaliteli. Bir BIOS a girip, fan devrini kontrol et; sıcaklık artınca devirde artıyor mu diye. Eğer artıyorsa, ya o altında bir plastik geliyor termal macun sürüyorsun o plastiği çıkarmadın yada termal macun sürmedin herhalde.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı