Bilgisayar Kasası Toplamak İçin Nelere İhtiyaç Var?

Melik Güneş

Hectopat
Katılım
17 Eylül 2015
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Elimde boş bir bilgisayar kasası var. Orta grafikli oyun oynamak için hangi araçları toplamalıyım? Örneğin; RAM, ekran kartı vb. araçları sayar mısınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart, ram bellek, hdd veya ssd, ekran kartı, işlemci, kasa ve güç kaynağı gerekli olan temel parçalar. Bunun dışında ek bir fan, işlemci soğutucu, sıvı soğutma gibi sistemden sisteme değişen, kimi zaman alınması gereken kimi zaman alınmasa da olur dediğimiz parçalar bulunuyor.

Eğer bir kasa toplayacaksanız bütçenize göre bir şeyler önerebiliriz :)
 
Anakart, anakarta uygun işlemci, RAM, ekran kartı, PSU (Güç kaynağı), HDD ve lazım olursa SSD.
Kasada elinde varmış zaten.
 
Temel bilgisyar parçaları: Anakart, CPU, GPU, PSU, HDD, isteğe göre SSD ya da CD ROM. Fakat yine de ağır basan birazcık bileşen bilgisi :)
 
Anakart, işlemci, ram, ekran kartı, harddisk, güç kaynağı. Bunlar temel parçalardır bunların hepsi olmalıdır. DVD okuyucu, SSD gibi parçalar ise kullanıcıya bağlı bunlar olmasa da olur.
 
Öncelikle düdüklü tenceremize bir adet Recep Baltaş, yarım su bardağı Ali Güngör, koyabildiğimiz kadar bütçe ve bir tatlı kaşığı kamera ekliyoruz. Sonrasında kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz. Ardından tenceremizin kapağını açtığımızda nurtopu gibi bir bilgisayar kasamız oluyor.
 
Öncelikle sistemin temel parçaları olan anakart ve bu anakarta uyumlu bir işlemciye ihtiyacın var. Tabiki bir sistem bellek(RAM)siz olmaz, ekran kartsız oladabilir ama oyun oynayacaksan bence olmaz, HDD veya SSD'siz olmaz, güç kaynaksız hiçbiri çalışmaz. Yani bunlar içinde öncelikle para lazım. Bizlere bu işe yatırabileceğin miktarı yazarsan, seve seve yardımcı oluruz. Ama sadece boş kasayla o iş olmaz. (y)
 
Anakart: MSİ H110M (210TL)
Ekran kartı: RX 460(400TL)
İşlemci: G4560(230TL)
Bellek: 8GB RAM(220TL)
PSU: 300W(100TL)
Bunları alırsan 2 sene yüksek, ondan sonra da orta ayarlarda oynayabileceğin bir kasa olur.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı