G3258 Stock Fan Overclock

Barış Ylgz

Hectopat
Katılım
24 Aralık 2015
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi G3258 işlemcimi stock fan ile overclock yapmak istiyorum. Aklıma 3.6 Ghz'ye çıkarmak var lakin herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım desteklerinizi bekliyorum.

Anakart: ASUS H81M-C Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 DVI Anakart

Ekran kartı: Asus GTX960 ROG STRIX 2GB GDDR5 128Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı

RAM: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Siyah Tek Modül Ram
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim öncelikle merhaba sorunu cevaplıyayım hemen bende bu işlemciyi kullanmaktayım. Öncelikle şunu belirtmek isterim stok fan ile 3.8 GHz kabul edilebilir stok fanla bunun üstüne çıkma çıkacaksan soğutucu al yoksa yükseltsen bile işlemci çok ısındığı için saçmalar performans alamazsın. Çıkartacağı seste cabası G3258 güzel bir işlemcidir benimkisi 4.2 GHz'de 1.210v ile benchmark testlerinde i3 4170 üstünde performans çıkartıyor oyunlarda da Msi Afterburner da Ekran kartım %100 olurken işlemcimin %60 geçtiğini görmedim bazı oyunlarda %90 cıktı fakat şöyle bir durum var. Senin ekran kartın bu işlemci için yüksek bu işlemciyi alıp overclock yapsan bile bu ekran kartını yeterince beslemez gereken FPS alamazsın. Şahsen ben MSİ GTX 750 ti kullanıyorum. Benim sana önerim biraz ekran kartından kısıp mümkünse i5 alman veya yeni nesil kasa toparlaman tercih senin:)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı işlemciyi kullanıyorum ve stok fan ile 4.0 GHZ kadar kullandım fakat işlemci ısınmadığı halde yük bindiği zaman fan çok ses çıkarıyordu ve CM Hyper T4 aldım 4.2 GHZ kadar çıkarabiliyorum.
 
Bende aynı işlemciyi kullanıyorum ve stok fan ile 4.0 GHZ kadar kullandım fakat işlemci ısınmadığı halde yük bindiği zaman fan çok ses çıkarıyordu ve CM Hyper T4 aldım 4.2 GHZ kadar çıkarabiliyorum.
Çok fazla rahatsız edecek türden değilse sesten bir sıkıntı olmaz.Bir yandan da sistemi yükseltsem mi diye de düşüncelerim var hatta bu konu hakkında başlıkta oluşturdum yardımınızı bekliyorum.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı