Termal Macun Sonrası Aşırı Isınma

Evet emin olmak için en az 5-6 defa söktüm yeniden yaptım. Çıldırıcam.

Başta herşey çok güzeldi, tek istediğim daha kaliteli bi macun kullanmaktı. Yani başta 60-65 arası çalışıyordu.
 
Soğutma sisteminde bakır ısı borusu var mı? Varsa bu ısı borularının bir şekilde zarar görmüş olma ihtimali var mı? Sistem çalışırken bu ısı borularının üzerinde sıcaklık ölçümü yapmaya çalışın mümkünse, ısının grafik çekirdeklerinden soğutucu bloğa ya da ısı borularına taşınıp taşınmadığından emin olun.
 
İşin ehli biriyle işlemi yapmanızda fayda var. Bu gibi uygulamalar kolay gözükse de, yapacağınız ufak bir hata uzun vadede ciddi sorunlar yaratabilir.
 
Onlarca video izleyip ona uygun yaptım ki zaten elim yatkın daha önce yaptığım birşey, anlamadım gitti.
 
Az önce bakır ısı borularına dokundum 83 derece iken ve evet baya hissediliyor sıcaklık.
Baya hissediliyor çok belirsiz bir niteleme yalnız. O boruların da yaklaşık en az bi 60 derece civarında olması lazım. Elinizi yakacak sıcaklıkta olur. Eğer öyle değilse ısı taşınımı kaliteli olmuyordur. Sıcaklık bir hayli yüksekse o zaman fanlarda sorun vardır. Hava akışında problem oluyordur.
 
Baya hissediliyor derken 2-3 saniye sonra evet elimi yakıyor demek istedim ama tabi yeterli mi bilmiyorum.
1.5 gün kadar bekledim sürdükten sonra en fazla 2 derece düşüş oldu yani artık 85 degil de 82 83 oluyordu.

Soğutucu çöp mü demek bu şimdi yeni mi almam lazım ?
 
Soğutucu çöp mü demek bu şimdi yeni mi almam lazım ?
Eğer elini yakacak kadar ısınıyorsa soğutucu blokta sorun yok demektir. Bir termometreyle ölçersen daha iyi değerlendiririz. Isı taşınıyorsa sorun yok. Benim başımdan geçen olayda mesela laptop'un ısı borusu bir yerden sonra ısıyı iletmiyordu. Fan dışarıya soğuk hava üflüyordu, bariz bir şekilde kasadan çıkan hava ısıyı dışarı atmıyordu. Isı borusunu değiştirdim şimdi işlemci üzerindeki sıcaklık neredeyse fan çıkışına kadar iletiliyor. Böyle bir durum gözlemlemediysen termal macun konusunda ve montajda hata yok demektir. Ancak bir şekilde ısıyı hava ile atamıyor ekran kartı. Ya da başka gözden kaçan bir durum var.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı