Kulaklığa gelen cızırtı sesiyle GTX 970 Bilgisayarın kapanması

Meisterss

Hectopat
Katılım
14 Mayıs 2016
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam, bundan yaklaşık 4 ay önce aynı problemle birkere de daha bilgisayarım kitlenmişti, şimdi bugün diablo oynarken tekrar karşılaştım. Kulaklığma acayip bir parazitli cızırtı sesi 3-4 saniye gelerek bilgisayardaki bütün fonksiyonlar kitlendi, bilgisayara reset dahi atamadım arkasından kapatmak zorunda kaldım. Bunun sebebi nedir? Kulaklığımı 7.1 USB ile kasaya bağlıyorum 6 senedir aynı 7.1 USB'yi kullanıyorum arada sesin kesildiği oluyor ben buna bağlamıştım sizden de cevap bekliyorum, ayrıca ekran kartımın sıcaklığı oyunlarda falan en fazla 63 - 65 görmüştür sonrada zaten fan devreye giriyor soğutuyor.
Bilgisayarımın Özellikleri: i5 6600 skylayke - Asus GTX 970 - 8GB hi-level RAM.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ses çıkışı anakartın üstünde olan bir bileşendir. Normalde bilgisayar kitlense durumun HDD yada anakartta olduğunu düşünürdüm. Fakat kulaklıktan cızırtı geldikten sonra olduğunu söylüyorsun. Bu nedenle benim fikrime göre sorun anakartta olabilir. Öncelikle biosunun güncel olmadığını varsayarak biosunu güncellediğinde sorunun kalkma ihtimali olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda cızırtıların sebebi ve kitlenme düşük ve yüksek voltaj dalgalanmalarından da olabilir.
 
Anakartınızın modeli nedir ?
Skylake işlemcilerde bir bug vardı. 8 ay önce bilgisayarımı ilk topladığımda benim de başıma böyle sorun geliyordu. Oyun oynarken bazen 2 haftada 1, bazen 2 günde 1 bilgisayarımda sana olduğu gibi kitlenmeler oluyordu. 2 kere garantiye yolladım, onlar da çözememişti. Anakartıma gelen BIOS güncellemesiyle bu sorun çözüldü.
 
BIOS güncellemesi sorunun çözmez ise problem donanımsal olabilir . USB yuvasının yakından çekilmiş bir iki fotoğrafını atabilir misinin . Tahminimce uzun süredir aynı yuvayı kullandığın için korezyon olmuştur buda kısa devreye neden oluyordur .
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı