Windows'ta Yüksek Performans Ayarı Bilgisayarı Yorar mı?

dkdldpskdll

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2016
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Oyunlarda yüksek performans almak için windowsu en iyi performans için ayarladım. Peki bu seçenek bilgisayarımı yorar mı veya ısınmasına neden olur mu? Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı yormasından kastını tam olarak anlayamasamda eğer bilgisayarın masaüstü ise veya dizüstü ve şarjda kullanıyorsan sürekli yüksek performansta kullanmanda bir sakınca yok fakat bataryada kullandığında optimum performans ve batarya ömrü için dengeli kullanman daha mantıklı olur onun dışında zaten dengeli mod ile yüksek performans modu arasındaki farkları şu şekilde görebilirsin.

1.png
2.png
3.png

Güç seçenekleri penceresinden gördüğün gibi sabit diskin ne zaman kapanacağı, Kablosuz bağdaştırıcının(Wi-Fi) güç tasarrufu modu, bilgisayarın ekranının ne zaman kapanıp bilgisayarın ne zaman uykuya geçeceğini vs. seçenekler değişiyor.
Gördüğün gibi işlemci hızına vs. etki etmiyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı