Cerber3 Uzantılı CryptoLocker Virüsü

yakari

Kilopat
Katılım
11 Mayıs 2013
Mesajlar
312
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mezun ama işsiz güçsüz.
Dün konu açmıştım ama virüs bulaşan bilgisayar elimde değildi. Şimdi bilgisayar elimde. Dosya uzantıları "cerber3" şeklinde. Bilgisayarın tamamına bulaşmış. Google'da bir iki materyal buldum konuyla alakalı ama bir çoğu İngilizce. Sizlere sormadan müdahale etmek istemedim. Türkçe olanlarda da genel şeyler anlatılmış. Özellikle "cerber3" uzantılı olanlar için bir şey dememişler. Yine de deneyeceğim. Şunu da belirteyim Shadowexplorer proramı işe yaramıyor, düzenli yedekleme yapılmamış. Sistem geri yükleme direk başlamıyor zaten dosyaları silmiş. Bir iki dosya upload ediyorum. Her klasörde bulunan dosyalarla beraber şifrelenmiş bir iki dosyayı RAR'ladım, yandex virüslü deyip paylaşmak için link vermiyor. Nereden upload edebilirim?

cerber3.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman şuanlık bir çözüm yok ücretsiz olarak. Birkaç ay içinde çoğunlukla çözüm üretirler. V1, V2 olan için var ancak güncel olana yakalanmışsın.

Peki ben bu şifreli dosyaları bir yere kaydedip format atsam olur mu. Mesela dosyaları rarlasam ufak bir disk oluşturup orada tutarak formatlasam. Daha sonra çözüm bulunduğunda kurtarabilir miyim. Ve o dosyadan tekrar virüs bulaşır mı? Yani en azından bir iki önemli belgeyi böyle saklasam.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı