i3 6100 sisteme ekran kartı önerisi

@Slowlori-S ben HD 530'un diğerinden %80 daha güçlü olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca i3 6100'de smart cache teknolojisi var. İşlemcinin saat hızı belki çok farklı olmayabilir ama işlemcideki cache bellek de performans açısından bilgisayara hız katan bir etkendir.

TX marka ürünlerle ilgili genelde olumlu yorumlar okuyorum, ama pek bilinen bir marka değil. @Alpi350 'nin önerdiği kasayı ben de tavsiye ederim. Fiyatına göre iyi bir kasa.
 
6100 seçmemdeki neden 5 saat oynayacaksam sadece 2 saati oyun. 3 saati php, ufak tefek ps ve browser kullanımı olacak. Bu nedenle ekran kartı bunlara çalışmayacak. HD 530 çalışacak. 6098P yani HD 510 ile HD 530 arasında %30 performans farkı, %3-4 CPU ve 3W enerji farkı var. 2 ay sonra ekran kartı ondan da 2 ay sonra da SSD alacağım yaz olmadan bunlar tamam olacak. Yazında 1 tane daha 8GB ram alabilirim eğer yeterli gelmez ise. 500W %80 garantili bir kasa alsam sorun olmayacağını düşünüyorum. Şuan telefon aldığım için bütçe sınırlı. İleride sistemde değişiklik yapabilirim.
Anakartı MSI almayın. En çok sorun çıkaran H110 anakartlar MSI'ın oluyor. Gigabyte ve Asus önerim. Özellikle Gigabyte. Ekran kartı olarakta eğer ağır oyunları oynuyorsanız Rx 460 sizin isteklerini karşılamayacaktır. O 2 saatte online oyun oynuyorsanız sorun değil ama GTA V taraflarına çıktığınızda ekran kartı tam bir hüsran bunu bilerek plan yapın.
 
Msi konusunda Vatan'da çalışan tanıdığımdan duyduğum şeyler. Forumda da oldukça sık rastlıyorum. Rx460 abartmış olabilirim ama AAA oyun için olna bir kart değil biliyorsunuzdur.
 
Vatan'da bir dönem çalışan arkadaşım en çok servise gelenin o olduğunu söyledi. 4-5aylık kartlar bile geliyormuş. Ayrıca bu forumda ben hiç Gigabyte H110m bir anakartın arıza başlığını görmedim ama Msi olanına sürekli rastlıyorum. Ve Gigabyte 3yıl garanti veriyor.
Hayır efendim yanlış düşündüğümü sanmıyorum. Technopat'ın Rx460 incelemesini izlediğiniz varsayarak oyunda 60FPS almak için neler yapılar hatırlatmak isterim. Rx 460, 750Ti'dan biraz daha iyi performans veren bir karttır. Online oyunlarda sıkıntı yok ama AAA oyunlarda 1080p kartı değildir. Öyle de iddiasi yok zaten. Az güç tüketen e-spor kartı olma çabasında ve zaten bunu başıyor ama sadece bunu başarıyor ötesini değil.
Hakkı yenilecek bir kart değil rx460. Siz ilk mesajınızda "hüsran" kelimesini kullanmıştınız. O yüzden dedim. Ayrıca rx460 bu sisteme cuk oturan bir kart.
 
Hakkı yenilecek bir kart değil rx460. Siz ilk mesajınızda "hüsran" kelimesini kullanmıştınız. O yüzden dedim. Ayrıca rx460 bu sisteme cuk oturan bir kart.
Düzelttim hocam :) AAA'da halen daha hüsran olduğunu düşünüyorum. Geleceğe dönük bir sistem için diyorsanız ben o sistemde 460 göremiyorum.
 
Yakın tarihde sistem toplayacağım İ3 6100, H110M,8GB bellek ve 120GB SSD olarak toplayacağım ama tek sıkıntım var ekran kartı o da. Şeçenekler MSI GTX 960 ve SAPPHİRE R9 380 iki kartda 2GB tercih edicem 2.el uygun fiyatlı hangisi seçmem mantıklı olur. PSU modeline baktım fazla anlamam 12v altında 432W yazıyor yanındada 130W yazıyor bildiğim kadarıyla 500W şuanki güç kaynağı. R9 380 kaldırırmı fazla bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim biraz aydınlatsanız fena olmaz.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı