[Alındı] Sapphire RX 460 4GBNitro

Sapphire RX 460 Ekran kartımı 1 haftadır kullanıyorum, 6 senedir LG monitörümde Dvi bağlantısını kullanıyorum. Monitürümde her türlü çıkış var. (Display port hariç) Hdmi, Dvi, Vga, Scart, Ekran kartımı DVI bağlantısıyla kullanırken hiçbir sorun yok, DVI kablosunu çıkarttım HDMI kabloyla deneyim dedim görüntü kalitesiyle pek fark yok. Far Cry 4 oyuna gireyim dedim oyun açılmadı ekranı bekle bekle hiçbir şey gelmedi simsiyah görüntü fare bile yok. ctrl+alt+del bile çalışmadı. Power tuşu ile kapattım geri açtım, 2. denememde yine Far Cry 4 ile bukez oyuna girdi oynadım oyundan çıkarken Alt+F4 ile çıkış yaptım ekran yine siyah görüntü masaüstü gelmedi. Her zaman yapmıyor bunu ara sıra yapıyor, Dvi bağlantısında böyle problem yok, Sorun neden olabilir ekran kartında arıza olabilir mi?

Ekran kartının performansına gelirsek eski kartlar ile karşılaştırmada yaptım, 2. el alıp sattığım için değerlendirmelerim şu şekilde.

7000 serisi kartlar ile HD7870 ilerisinde HD7950 gerisinde 2 kartın ortası.
R7, R9 200 serisinde R9 270 ilerisinde 270x ortasında.
R7 370 ile hemen hemen aynı bazı oyunlarda R7 370 önde bazılarında RX 460 önde, örnek olarak Far Cry 4'te güç tüketimi fazla olsa da R7 370 daha akışkan.
Oyuncu hastasıysanız akışkan ekran kartı istiyorsanız RX 460 tavsiye etmem bütçeniz varsa üst modellere bakınız, düşük ayarlar bana yeter derseniz o zaman alabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sence VGA monitör ile kullanılır mı bu kart değiştirmeli miyim? İmkanın varsa test edebilir misin?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş bende yakında alıcamda şimdi DVI bağlantı ile görüntü geliyor mu ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
sence vga monitör ile kullanılır mı bu kart değiştirmeli miyim? imkanın varsa test edebilir misin
Vga desteği yok çevirici aparat takamıyoruz, Hdmi bağlantısını Dvi çevirme aparatı var o çalışıyor ve Dvi bağlantısını Hdmi çeviren apartta var oda çalışıyor.
Kardeş bende yakında alıcamda şimdi dvi bağlantı ile görüntü geliyormu ?
Dvi bağlantısıyla süper, Sadece Far Cry 4 ile oyuna Hdmi bağlantısıyla ekran simsiyah yada windows mode konumuna alıyor yazılımsal olabilir ben fullscreen yapıyorum oyuna tıklar tıklamaz windows mode konumuna alıyor, Dvi ile yapmıyor belki benim Hdmi kablodanda yapabilir.
 
bende de bu sorun olmuşdu. apu sistemde güncel sürücüde oldu bu siyah ekran olayı önceki sürüme döndürdüm sorun kalmadı. amd nin sürücülerde sıkıntı var
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı