Sys Fan RPM Gözükmeme Sorunu

politika2222

Hectopat
Katılım
26 Haziran 2015
Mesajlar
125
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ben MSI B150M BAZOOKA model bir anakart sahibiyim. Anakartımın üzerine iki adet COOLER MASTER sistem fanı taktım ancak fanlarımdan bir tanesi ile ilgili bilgiyi hiçbir yerde alamamaktayım. BIOS, uygulamalar vb. hiçbir yerde fanın RPM değeri yazmamakta. Ancak fanı bir uygulama üzerinden hızlandırıp yavaşlattığımda bu işlem başarıyla gerçekleşmektedir. Acaba neden RPM değerlerini göremiyorum?

Screenshot_3.png
Screenshot_4.png
 
hatan yazılımsal büyük olasılık bende gigabayte g1 sniper z97 anakart da problem yaşadım su soğutmada
benimde problemim şöyle dark aquaforce w120 su soğutma aldım 4 pin 2 fan ve çoklayıcı kablo ile geliyor
pompayı cpu fana takarsam devir ini görebiliyorum fan gibi algılıyor 3500 rpm gösteriyor pompanın üzerinde çalıştığına dair bir uyarı ledi olmadığı için bios üzerinden cpu fan dönmez ise sesli uyarı vermeyi açabiliyorsun buda pompada bir sorun oluşursa anlamam için lakin radyatöre taktığım 4 pin 2 fanı ısıya göre otamatik ayarlamıyor fan1 ve fan2 slotlar bu sefer çoklayıcı ile 2 fanı birleştirip cpu fana takıyorum burada problem düzeliyor artık otomatik fan ayarını yapıyor lakin bu sefer fan1 e taktığım pompayı 0 rpm olarak algılıyor pompa çalışıyor ama 0 rpm gözüküyor bios dan fan1 durursa yani pompa sesli olarak uyar diyorum pc açar açmaz pompa çalıştığı halde bios 0 rpm algıladığın dan zangır zangır bağırıyor farklı bir yoldan ben gene işimi çözdüm bios dan gene işlemcim 80c gelirse sesli uyarıyı ayarladım 90c de reset atacak şekilde.pompa bozulur durursa sistem kendini makul değerlerde kapatacak ama yazdığım gibi problemim bu gelirmi bilmem ama bios yeni güncelleme gelirse düzelir inşallah
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı