Windows 8.1 DirectX Sürüm Düşürme

Rahib

Hectopat
Katılım
31 Ağustos 2016
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam Arkadaşlar.
1 ay falan olur Win 8.1 yükledim PC'ye ve oyunlarda 1-2 saniyelik takılmalar oluyor. Burada böyle problemi olan 1 kaç arkadaşta gördüm. Sorunun donanımsal olduğunu söyleyen bi kaç insanda gördüm ama BIOS'u Gigabyte UEFİ Dual BIOS ve içindeki güncellemeden sora Win 8 desteği de geldi. HDD'de hiç bi Bad Sector yok. Ekran kartımdan şüphelendim Çünkü Directx 10 destekliyor. Win 8.1 de DirectX 11. Ama burada bi arkaşta Directx 11 destekli ekran kartında bile öyle sorun var. Win 7 ve Win 10(yani Direct x10 ve 12'de) böyle problem yoktu. Sorun DirectX'le alakalı galiba. Şimdi bunun DirectX'ni 10'a düşürüp denemeyi çalışıyorum ama yolunu henüz bulamadım. Yardım eden olursa çok sevinirim :melek:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
DX sürümünden kaynaklı bir sorun yaşamıyorsunuz. HDD, sistemi frenliyor olabilir mesela. DX, Windows'un kendine ait API'sidir. "Ya benim sistemin DX11. Dur ben bunu DX9 yapayım" diyemezsiniz mesela.
 
DirectX hakkında bilgin olmadığından dolayı gereksiz ve geçersiz bir soru soruyorsun. 8.1 devri bitti. 10'a geçeceksin. DirectX sürümünü de öyle kafana göre değiştiremezsin. Ancak eski sürümleri DirectX Redist ile kurarsın... Ama sürüm düşürme diye bir şey yok.
 
Çok Teşekkür Ederim Saygınıza Bi Soru Sordum Hemen Uyarı Puanı.Cevap Yazmamda Engellendi
Ben Azeriyim Türkce Bazen Konuşmalarımda Fikrimi Tam Aydın İfade Ede Bilmiyorum.
Eski Sürüm Kurmak İsdiyorum Dediyiniz Gibi. Ama Sürümü Nasıl Silip Eski Sürümü Kurmayı Tam Bilmediyimden Sürüm Düşürme Diye Yazdım. Teşekkür Ederim İlgilendiyiniz İçin Araşdırcam Redist ile Kurmayı
 
Kardeş bu Recep BALTAŞ denen şahıs buranın Efesidir. Fırçalar, azarlar bağırır çağırır kendi görüşlerini karşı tarafa yönetici kimliğini kullanarak kabul ettirmeyi sever. Hele dini konularda o en iyisidir. O ne derse doğrudur. Böyle de müthiş bir ADAMDIR. :))
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı