G3258 ile RX 470 O.C Nitro 8 GB darboğaz yapar mı ?

dümenci

Hectopat
Katılım
11 Aralık 2014
Mesajlar
197
Makaleler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi akşamlar arkadaşlar. Hali hazırda olan Sapphire HD 7950 dual x oc 3GB ekran kartımı yine Sapphire RX 470 nitro oc 8GB ile değiştirmek istiyorum. Sistemim çok güçlü değil. Ama bazı oyunlarda ekran kartımın yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bazen kasmalar oluyor ful ayarlarda. Başlıktada belirttiğim gibi G3258 ile darboğaz sorunu yaşar mıyım ? Açıkcası AMD zen mimarisini bekliyorum, ekran kartı şuan promosyonda yurt dışındayım ve dediğim kart 199 euro. 250'den 199'a düşmüş. Zen mimarisini alacağım için şimdiden ekran kartını almak cazip geldi. Yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ediyorum.

Kimse yokmu beyler ? Bir soru sordum ama 10 gündür kimse cevap vermemiş.
 
Darboğaz olacaktır oyununa göre değişecektir darboğazda. Ama alabilirsin gene Yeni işlemci aldığın zaman kullanırsın ekran kartını.

Yorum için teşekkürler. Bu hafta sonu alıcağım stokta kalmamış şiparişi verildi. Hafta sonu boş olduğum için gidip alacağım

T
Darboğaz yaşarsın ve de G3258'den bir an önce kurtulman da fayda var. Zen mimarili işlemci alana kadar seni belli bir süre idare eder.
Teşekkür ederim. Zen mimarili işlemciler çıkana kadar katlanacağım artık.

Pentium ve rx 470. 300 tl lik islemci ve 1000 tl lik bir ekran karti. Otur dusun bi'.
Bende o dediğini soruyorum zaten. Zen mimarisini beklediğim için ve kartta indirime düştüğü için cazip geldi ve sordum.
 
Yapmaz. Alıp çok rahat kullanabilirsin ama ayarları medium-low çekersen işlemci yetişmeyebilir. High-Ultra ayarda darboğaz olmayacaktır. İşlemci yetişecektir ekran kartına.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bi' aralar G3258 OC ile İ5 4690K ile yarışır demişti technopat :D

Acaba onun etkisinde mi kaldın ?
Kaldıysan söyliyim : intel gibi firma 200 TL'lik işlemciyi 700-1000 TL'lik işlemciye yedirmez.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarları en yükseğe al darboğazın D'sini göremezsin, TİTAN X ile bu işlemci darboğaz yapmadı Technopat'ta darboğaz gösterecem diye denediler ki işin garibi darboğaz olmadı :p. Eğer yüksek ayarlarda oyun oynuyorsan darboğaz çoğu zaman karşılaşacağın bir durum değil, Multiplayer oyunlarda ise dengeli ayarlarla darboğaz saçmalığından kurtarırsın o yüzden orta seviye işlemci ultra seviye bir ekran kartı almaya bak. İşlemci sanıldığı kadar önemli değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin fiyatına bakarak ne kadar güçlü olduğuna karar vermek ya da ne kadar darboğaz yapacağını söylemek pek mümkün değil.
Tüm ayarlar açıkken güncel oyunlarda çok fazla darboğaz yapacağını sanmıyorum. Eski oyunlardaki darboğazı engellemek için de vsync kullanmanızda fayda var.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı