G3258 ile RX 470 O.C Nitro 8 GB darboğaz yapar mı ?

Burda niye yapmıyor o zaman? Ultra ve high oynadığı süreçe darboğaz yapmaz. İşlemci karta yetişir ki videodada görüldüğü üzere titan gibi bir karta bile yetişebilir. Rx 470 Titan X daha üst bir ekran kartı diyorsanız bilemem...

Ama ayarları low-medium çekerseniz işlenecek veri artacak ve darboğaz olacak işlemci karta yetişemeyecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
İntel işlemcilerini sevdiğimden değilde 750ti en üst ayara alsan ne olur kartın gücü fazla olmadığı için yükü işlemciye vermek zorunda güçlü bir ekran kartında işlemciye düşen yük azalır bü yüzden orta seviye bir ekran kartı ile ultra seviye bir ekran kartıyla işlemci verimi aynı olmaz.
 
En basit olarak o işlemci çift çekirdekli ne kadar güçlü olursa olsun sen gidip yeni nesil bir oyunda ayarları en düşüğe çekip oynayamazsın. Bu örneği vermemin nedeni ise çoğu oyuncunun MP oyunları en düşük ayarlarda oynamasıdır.
 
Attığın videoyu izlersen Battlefield'ın multiplayerında darboğaz yaptığını görürsün. Diğer oyunlarda yapmamasının nedeni TITAN X ile bütün ayarların en sona alınması. RX 470 bütün ayarları en sonda kaldırabilecek bir kart mı? Kaldı ki GTA5 Battlefield 1 gibi işlemci canavarı oyunlarda G3258 RX 470'i besleyemez. Hala inatla G3258 ile TITAN X videosu atıyorsunuz.
 
Eğer RX 470 Titan X'den daha az FPS veriyorsa zaten darboğaz azalır. Darboğaz illa olacak bunun ne derece olduğu önemli oynanabilecek kabul edilebilecek düzeyde mi değil mi bunu sormak lazım. Bazı veya birçok oyunda darboğaz olacağına şüphe yok. Ama zen işlemciler çıkana dek idare edeceğini düşünüyorum. Ayarları 30 FPS üstünde kalacak şekilde en yükseklere çekin çok düşük grafikli oyunlarda da VSYNC açın probleminiz büyük oranda azalacaktır. Burada performansı sınırlandıracak faktör daha çok işlemci olacağı için belli bir raddeye kadar ayarları yükseltmek FPS'yi fazla etkilemeyecek.
Sıkıntı çıkaracak oyunlar BF serisi gibi işlemciye ağır yüklenen multiplayer oyunlar, Total War, GTA 5 gibi işlemciye ağır yüklenen single player oyunlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı