Çözüldü Mac OS Zotac GT 630 No Signal Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

m b unal

Kilopat
Katılım
27 Haziran 2014
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba.

Sistem özeti:
3.2 GHz i5 6.nesil
2x 16 GB DDR4 RAM
gb z170-hd3p anakart
onboard intel ekran kartı BIOS'tan disable
iMac 17.1 smBIOS

Evga geforce 210 ekran kartı ile sorunsuzca sistem çalışıyor. Yeğenimden gelen zotac gt 630'u takınca normal başlayıp devam ederken, mac os'un o ince yükleme çubuğundan sonra ekran kapanıyor. No signal yazıyor monitör. Sitedeki bir çok yolu denedim. 2 DVI ve 1 mini HDMI çıkışı var hepsini denedim. Sistem yüklenince ekranı kapatıyor sürekli. Bendeki monitör VGA olduğu için çeviriciler ile kullandım hep.

Hiren boot CD ile denedim hem linuxda hem de mini XP'de DVI ile görüntü aldım. Ne var ki sierra'da başaramadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boot esnasında Sİyah ekran

Buna bazı belirli sistem Profilleri neden olabilir. (Örnek olarak; MacPro 6,1 yada iMac 15 yada iMac 17).
Bunu düzeltmek için “AppleGraphicsDevicePolicy” içinde board ID düzenlemesi yapmamız gerekiyor. Aşağıdaki paylaştığımız AGDPfix uygulaması ile bunu rahatlıkla çözebilirsiniz:
Dropbox - AGDPfix.app.zip

Yada:
"[Çözüm] NVIDIA Web Driver Kurulum Problemleri" adlı rehberimizdeki “Problem 4: Mac Pro 6,1 iMac15,1 yada iMac17,1 Sistem Kimliği Kullandığımda, boot esnasında ekran kararıyor ve öyle kalıyor.” çözümü uygulayın.
[Çözüm] NVIDIA Web Driver Kurulum Problemleri
 
saolasın montezuma. AGDPfix ile ekrana görüntü geldi ama çözünürlük çok düşük. 800x600 ile 1280x1024 var. display menu ile 1920x1080 yapıyorum ama hazıfada kalmıyor.

buna bir önerin var mı acaba?

ÇÖZDÜM: sistem tercihleri -> ekranlar -> ölçekli ye tıklarkan alt ile tıklayınca tüm çözünürlükler çıkıyor. ordan 1920x1080 i seçince sabitlendi.

yalnız 4 gb olan ekran kartını 2 gb olarak görüyor. bu normal mi?

not: alt option yazmışım sadece alt olacaktı.
 
Merhaba
Monitor portlarının hepsini tek tek denedim, 4 gb görmüyor hiç bir şekilde. Bunuda halledebilirsem iyi olurdu.
 
Kartta 2 dvi ve 1 hdmi mini çıkış var. Çeviriciler ile vga monitör kullandım hep. Hdmi olarak vestel 4k tv var. Onunla bi deneyeyim, sonucu yazarım.

Resimlerden de anlaşılacağı üzere hdmi çıkışında da başarısız oldum. Tv'yi gördü, çözünürlüğü de gördü ama ekran kartı hala 2048mb? Herhalde böyle yetinip başka sorunlarına yöneleceğim.
ekranlar.jpeg
genelbilgi.jpeg
 
Çok sıkı takip edemiyorum ama nvidia web driverları mac os güncellemelerine ayak uydurmakta biraz gecikiyor gibi geldi bana. Bundan dolayı uzak durmuştum hep. Ama denemekte fayda var.

Ha birde sitesinde yazdığına göre gt630 desteği yok ama. Gene de denemeli miyim?
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı