Çözüldü RX 470 Ekran Gidip Gelme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

politika2222

Hectopat
Katılım
26 Haziran 2015
Mesajlar
125
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, yakın zamanda Sapphire RX 470 model bir ekran kartı aldım. Ekran kartını almadan önce Sapphire R9 270X kullanmaktaydım. Yeni ekran kartımı aldıktan sonra ekranda gidip gelmeler olmaya başladı, bu gidip gelmeler çok hızlı bir şekilde olmakta ve aşırı nadir olmaktadır. Genel olarak gözlemlerime dayalı olarak söylüyorum video izler iken oluyor. Bugüne kadar oyunda boş ekranda hiç bu sorun tekrarlanmadı dediğim gibi aşırı nadir olmakta ekran anlık siyahlaşıp tekrar düzeliyor ek olarak bu yazıyı yazdığım tarihin geçmiş günü yani dün mavi ekran aldım bu mavi ekranın resmi aşağıda bulunmaktadır. Bana garip gelen bir şeyi daha söylemek istiyorum. Kurmuş olduğum Crimson Edition 16.10.1 Hotfix sürücüsü kurulduktan sonra Crimson Edition 16.9.2 olarak tanımlanıyor. Sürücüyü silip tekrar indirip kurdum aynı şekilde 16.9.2 olarak gözükmektedir. Sizce bu bahsettiğim sorunların çözümü ve nedeni nedir?
14633177_699679293504014_6391983850724180336_o.jpg

Screenshot_12.png
 
Acaba GPU'da mı sıkıntı var?
Şahsen ben öyle düşündüm ve Asus'la hem telefon ile hem canlı destek ile iletişime geçtim. Ürünü kendilerine yollamamı istediler. Yarın yollayacaktım fakat bir çok kişide ve farklı markalarda aynı sorun var. Şimdi de aklıma yazılımsal olup olmadığı düşüncesi yerleşti.
 
Kardeşim sisteme temiz bir format çek zamanında bende çok yaşadım bu tarz sorunlar. Muhtemelen sorununun sebebi kullandığın windows sürümünden kaynaklı olabilir veyada ekran kartı ile driver arası uyuşmazlık sorunlarından olabilir. AMD nin en güncel tam sürüm driverini yükle kesinlikle Hotfix veya Betaları tercih etme.
 
Temiz format atıp hotfix ve normal sürümde olmak üzere çeşitli driverlar ile denedim fakat değişen bir şey olmadı. Bugün kargoya verip Asus servise yollayacağım. Bakalım oradan sonuç ne çıkacak. Yabancı forumlara baktım ve orada Rx470 4Gb ve 8GB Rx480 4GB sürümlerinde de buna benzer sorunlar yaşayanlar var.
 
Aklıma benim sistemimi getirdi :) Benim ekranım da ara sıra kapanıyor ama bunun bizimkilerin tuvaletin veya banyonun ışığını açıp kapattıklarında olduğunu fark ettim. Yani kısa süreli anlık voltaj düşmesinden dolayı kapanıyor olabilir sizde de.
 
Dün gece ekran kartını servise yollamadan önce kendim birkaç test yapmak istedim. Oyundan neden attığını az çok çözdüm gibi. Ekran kartının hızı 1000 MHz'in üzerine çıktığı anda bunu yapıyordu. Elle MHz değerlerini düşürerek veya yükselterek bunu fark ettim. 1000 MHz'in altında oyundan atma sorunu olmuyor. Sorun belki kullandığım HDMI kablosundadır veya monitördedir dedim. Önceki ekran kartımda monitörü VGA üzerinden kullanıyordum ve bir sıkıntı çıkmamıştı. Hemen eski kartımı ve VGA bağlantısını taktım. Fark ettim ki ekran kartım standart 900 MHz'de çalışmakta ve bu yüzden hiçbir zaman bir problem çıkarmamıştı. Eski kartımı 1000 MHz yapmaya başladığım anda yeni kartta yaşadığım tüm sorunları bunda da yaşadım. Sorun bu durumda PSU yetersizliği sanırım?​
 
Sorunun geçip geçmediğinden emin değilim ancak bu sorun her gün neredeyse bir iki kere olurdu. Yapmış olduğum bir ayar ile 2 gündür ekranda gidip gelme yok. Dediğim gibi çözüldümü bilmiyorum ancak 2 gündür sorun olmamaya başladı. Yaptığım şey ise şudur. Radeon Ayarlarını açtım aşağıda bulunan tercihler bölümünden (Radeon Ek ayarları) kısmına tıkladım ve açılan panelden Dijital Flat Panellerim altında özelliklere girdim. Orada bulunan (Yüksek Çözünürlüklü Ekranlarda DVI sıklığını düşür) yazan yazıya tik koydum ve bundan sonra 2 gündür ekran gidip gelmemeye başladı. Ek olarak kullandığım DVI kablosunuda değiştirdim ancak iki kabloda sıfır kabloydu.

Screenshot_2.png
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı