GTX 1060 Çalışmama Sorunu

Ata Karakaş

Hectopat
Katılım
8 Eylül 2016
Mesajlar
135
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, ekran kartım Gigabyte GTX 1060 6 GB. Birden çalısması falan durdu, fanları falan dönmüyor. Pek bu işlerden anlayan biri değilim, yardımlarınızı bekliyorum.
Adsız.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, dediğim gibi işlemci %100 kullanılıyor. Darboğaz yaşıyorsun şu an. DSR ile daha yüksek çözünürlükte oynamayı dene. Konuya da @Murat5038 Bey'i etiketleyelim, yüksek işlemci kullanımı ile ilgili bir sorun varsa çözümünde yardımcı olabilir.
Daha yüksek yapınca 90 lara kadar düşüyor. 3840X2160 ayarlarında. Youtube'da aynı sistemi kullananlarda herhangi bir problem yoktu.
 
Birden çalısması falan durdu, fanları falan dönmüyor. Pek bu işlerden anlayan biri değilim,
Anlayan biri değilseniz niye OC işine giriyorsunuz?
Yaptığın yanlış OC'den kartı doğru kullanamıyorsun. Afterburner yükle ve kartın varsayılan ayarlara çek ve bir daha kullanma. Gigabyte aracını da kaldır.
 
OC formatla düzelmez.
Söylediklerinizi şimdi uygulayacağım.

OC formatla düzelmez.
Söylediklerinizi yaptım. Pek düzelmiş gibi gözükmüyor. Normal FPS'ye bakarken 200 üstünde değil, söylediğiniz programı kaldırınca 3840x2160 olarak oyuna giremedim. 1980x1080 şu an, Afterburner ile değerler gözükmüyor. OSD'de göster seçeneği açık.

OC formatla düzelmez.
En sonunda yaptım. FPS yer yer 120'ye düşüyor. işlemci kullanımı'da %94'e ulaşıyor. Söylediğiniz gibi her şey default ayarlarda, söylediğiniz programı da kaldırdım.
 

Dosya Ekleri

  • tata.jpg
    tata.jpg
    406,6 KB · Görüntüleme: 92
Bence darboğaz yok. Windows 10'a geç. Neden darboğaz yok dedim çünkü CS:GO gibi oyunlar ekran kartını %100 kullandırma ihtiyacı duyan oyun değil GTX 1060 için. İşlemciye daha çok abanırlar o tür oyunlar.

GTA V testi yap MSİ Afterburner ile sonuç paylaş.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı