TurkNet smartyfi konusunda yeterli bilgiyi vermeden para yansıttı

Özgür Kınay

Kilopat
Katılım
2 Kasım 2015
Mesajlar
83
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Sizleri bir konuda uyarmak istiyorum.
TurkNet yakın zamanda evime GigaFiber bağladı. Biraz zorlu bir süreçti ama halloldu. Ekipler cihazlar hakkında pek bilgi vermediler, çünkü ben onlara kendi modemimi kullanacağımı söyledim. Öyle de yaptım. Onların verdiği modemi kutusuna koyup dolaba kaldırdım.
Ancak bugün TurkNet uygulamasına baktığımda 50-TL smartyfi hizmet ücreti tanımlandığını gördüm. Peşin ödeme hizmetinden yararlanmak istediğimde de 12*50 = 600 lira bedel ekledi tutara.
Müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim. Bana verilen bilgi: Bazı modemler smartyfi özellikli (?) ve o yüzden siz bu hizmeti alıyor görünüyorsunuz. Size verilen modemde bu özellik var. Ben bu özelliği talep etmedim, zaten cihazı kullanmıyorum, bana cihaz verirken bu sorulmadı, hadi verirken sorulmayı geçtim montaj aşamasında da bilgi verilmedi. Bunlar önemli değil. Ama bu sizin element uydurup adını kendinizce smartyfi koyduğunuz şey bir mesh sistem değil mi? Hayır o da yok. Sadece o modem öyleymiş.
Peki tamam, şimdi nasıl iptal edeceğiz? Kayıt açılacak, benim evime gelinecek, o cihaz alınacak, yerine "normal" modem verilecek, ondan sonra hizmet iptali olacak. Arada geçen sürede ben bu sözde hizmeti kullanmış olacağım.
Burada rakamın küçük olması önemli değil. Önemli olan firmanın kurnazlık yapması. Normalin bir tık iyisi modemi bana sormadan verip hemen ayda 50-TL yansıtması. Çoğu kişi bunu fark etmez. Ben de fark etmemiştim ve otomatik ödeme talimatım var. Eğer 12 ay peşin ödeme seçeneğine girip 600-TL ek bedeli görmesem asla dikkatimi çekmezdi.
Siz siz olun TurkNet kuruluma gelirse, cihaz falan vermeye kalkarsa bu olayı sorun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı