Koşarken kaval kemiği ağrısı nasıl geçirilir?

ParliaMêrt

Hectopat
Katılım
16 Ocak 2020
Mesajlar
1.275
Çözümler
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar selam tempolu veya hızlı bir şekilde koşarken kaval kemiklerim acayip ağrıyor. Giydiğim ayakkabı bu ağrıyı bir nebze olsa azaltıyor ama ağrıyı durduramıyorum. Bu ağrıyı nasıl geçirebilirim? Bandaj sarsam bir faydası olur mu veya boksörler gibi kaval kemiği odaklı hareketler mi çalışmalıyım?
 
Eğer ağrınız gün içinde dinlenme esnasında da devam ediyorsa koşuya bir süre ara verin. Eğer sadece koşu esnasında oluyorsa ve koşuya yeni başladıysanız mesafeyi ve tempoyu yavaş yavaş artırın (her hafta mesafeyi bir önceki haftaya göre %5-10 artırmak). Koşudan sonra bölgeye gün içinde 3-4 kez soğuk su veya buz uygulayabilirsiniz. Bir de ilgili rahatsızlık için kalf bölgesini esnetecek egzersizler var, o ezgersizleri gün içinde uygulayabilirsiniz.

En önemlisi de koşuya başlamadan önce 8-10 dakika ısınma ve koşudan sonra yine 8-10 dakika soğuma hareketlerini yapın.
 
Eğer ağrınız gün içinde dinlenme esnasında da devam ediyorsa koşuya bir süre ara verin. Koşuya yeni başladıysanız mesafeyi ve tempoyu yavaş yavaş artırın (her hafta mesafeyi bir önceki haftaya göre %5-10 artırmak). Koşudan sonra bölgeye gün içinde 3-4 kez soğuk su veya buz uygulayabilirsiniz. Bir de ilgili rahatsızlık için kalf bölgesini esnetecek egzersizler var, o ezgersizleri gün içinde uygulayabilirsiniz.

En önemlisi de koşuya başlamadan önce 8-10 dakika ısınma ve koşudan sonra yine 8-10 dakika soğuma hareketlerini yapın.

Koşu esnasında 2-3 dakika dinlenince ağrı geçiyor. İdman sonunda da bir ağrı hissetmiyorum. Sanırım ısınmaya biraz daha önem vermem lazım.
 

Geri
Yukarı