Rehber Hafif brikli cihaz kurtarma işlemi nasıl yapılabilir?

RukiyySans

Centipat
Katılım
29 Nisan 2022
Mesajlar
133
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Selamünaleyküm. Hikaye mi anlatayım, telefonumun en kenarlarında ölü dokunmatik var ve bu sorunu root gerektiren bir çözünürlük düşürücü programla çözebileceğimi düşündüm. Başladım root işlemlerine, Allah razı olsun Technopat'ta "ADB ve Magisk ile TWRP'siz root atma" rehberi buldum. Basit root programları yerine elle root atabileceğimi düşündüm ve işe kalkışdım. Bootloaderi açtım falan en son adıma geldim; rootlanmış boot.img'yi telefona flashlamak (telefona kurmak) ama düşündüğüm kadarıyla benim Frimware'mde (donanım yazılımı) boot.img olmadığı için ve rootlamak için onu kernel. İmgden çıkardığım için işe yaramadı ve önyükleme döngüsüne girdi (telefon başlatılamadan yeniden başlayıp durdu).

Çözüm:

Gereksinimler:
  • Cihazınızın orijinal yazılımı (Firmware, stock ROM olarak geçer.) (rastgele bir siteden indirmeyin!)
  • Flashtool. (uygulama. Bilgisayar için.) (kolaylık için bu uygulama iyidir ama başka yöntem isterseniz Fastboot komutlarıyla da yapabilirsiniz.)
  • Cihazınız
  • Ara kablo (şarj kablosundan tek farkı, veri aktarımı için olmasıdır.)
  • Bilgisayar
1. adım: Cihazınızı tamamen kapatın.
Bu işlem cihazlar arası farklılık gösterebilir ama genellikle kapatma tuşuna cihaz titreyene kadar basmalısınız. Benim cihazımda: Sony Xperia XA1 G3121, kapatma ve ses açma tuşuna, cihaz 3 kez titreyene kadar basmam gerekdi.

2. adım: Cihazı bootloader modunda bağlayın.
Bunun içinde cihazınızın sitesinden bilgi alabilirsiniz. Ben, ses açma tuşuna basılı tutarak kabloyu bağladım ve mavi ışık yanana kadar basılı tuttum.

3. adım: Flashtool'u kurun ve açın. Uygulamada, uygulamanın logosuyla aynı olan bir tuş var ona basın.

Adsız.png


Flashmode'yi seçin.
Adres çubuğunun sağındaki 3 nokdaya basın ([...]).
Cihazınızın orijinal yazılımını RAR'dan çıkarın ve RAR'daki. Ftf dosyasını bulup, bulunduğu klasörü seçin.

4. adım: Açılan menüde cihazınızın modeli görünmeli, modele tıklayın, açılana tıklayın, ondanda açılana tıklayın, sağ taraftaki kutucuklar dolduğunda "flash" tuşuna basın.

5. adım: Kabloya ve telefona dokunmayın. Flashtoolda, "cihazınızın kablosunu çıkarın..." uyarısı gelene kadar bekleyin. Uyarı geldiğinde gösterdiği talimatları uygulayın ve bekleyin. İşlem tamamlandığında ana ekrandaki kayıt defterinde "please unplug your device" yazısı geldiğinde işiniz tamamlanmış olacakdır.

Yanlış yapmazsanız cihazınızda veri kaybı olmaz, yeniden başlatmış gibi olursunuz.

Eğer işe yaramazsa 4. adım'a geri dönün ve, "wipe"'nin altındaki kutucukları işaretleyin. Ama! Userdata'yı işaretlemenize gerek yok. Hem sistemle alakası yok hem de verileriniz boşu boşuna gitmesin.

Doğru yaparsanız cihazınıza bir şey olmaz. Hiçbir sorumluluk almıyorum.

Hangi moderatör düzenlediyse çok yanlış hatalar yapmış geri alınmasını talep ediyorum!
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı