33 watt telefonu daha yüksek watt ile şarj etmek zarar verir mi?

Miraç Gürbüz

Decapat
Katılım
8 Şubat 2023
Mesajlar
3.822
Çözümler
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Xiaomi X3 Pro 33 W cihaza sahibim, elimdeki adaptör bozulmuş galiba. Güvenlik şarj işlemi yavaş uyarısı veriyor, ileride belki telefon değiştiririm diye yüksek wattlı bir şarj adaptörü ve kablosu almayı düşünüyorum. Şu anda yüksek watt adaptör alırsam herhangi bir problem yaşar mıyım yoksa gerektiği gücü mü çeker adaptörden?
 
Kabloyu değiştirmeyi deneyin.
boyutu küçük bir kablo taktım şuanda bir sorun gözükmüyo muhtemelen kabloda sorun var orjinal kabloyu nerden bulabilirim param olduğunda adaptörde alıyım yedekte dursun

Kablo neden durduk yere bozuldu onu da anlamış değilim telefonu şarjdayken kullanan biri değilim şarj olduktan sonra çıkarıyorum kabloyu kulaklıklarımı ve telefonu şarj etmek için kullanıyorum sadece adaptöre tam olarak takılı herhangi bir gevşeklik yok kabloda ezilme falanda yok eski kablom şarjdayken kullandığım için yatarken ezilmeler yaşamıştı bunda sorunda yok.
 
Hocam kablo sitesinde satılıyor normalde ama stoku bitmiş. Çinli markaların kutusundan adaptör çıkıyor zaten adaptör almanıza gerek yok. Samsung ya da Apple alacaksanız da hızlı şarjları yok zaten adaptörü ona göre almanı lazım. 6 amper kablo almanız lazım, pazarda satılıyordur.
 
@Miraç Gürbüz Normalde gerektiği gücü çekmesi lazım, fakat bazen çekmeyebiliyor. Bende yüksek wattlı başlık ile şarj ediyordum. Ekranda birkaç hafta sonra siyah lekeler çıktı. Onarım için servise gönderdim, servisten beni arayıp, cihazınız yüksek akıma maruz kalmış şarj girişiniz ve ekranınız değişecek diye onay istediler. Bende onayı verdikten sonra kadın cihazınızı desteklediği değerden daha yüksek bir değere sahip başlık ile mi şarj ettiniz diye sordu, evet dedim. Cihazınızın desteklediği değerlerde şarj aleti kullanmanızı tavsiye ediyoruz arızanın sebebi bu dediler. Ondan sonra kullandığım başlıklara hep dikkat ettim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı