Outlast 2 Türkiye'de Yasaklanma Olasılığı

Anonymous XR

Hectopat
Katılım
11 Mart 2017
Mesajlar
643
Outlast 2'de bir sahnenin aşırı cinsellik içerme sebebiyle Avustralya'da yasaklanmış. Türkiye için de aynı şey söz konusu olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıdaki yazı ShiftDelete'den alıntıdır, durumu anlamanız için yazıyorum.

'Yasaklar konusunda en tecrübeli ülke Avustralya. Buradaki hükümetler tam olarak 33 popüler oyunu yasakladı. Bu yapımlara bir göz atarsak içlerinde, Left 4 Dead 2, Aliens Versus Predator, GTA serisi, Manhunt ve hatta çapkınlık oyunu Larry bile var. Aliens Versus Predator, Risen, Postal 2, Manhunt 1-2 ve Fear 2 gibi yapımlar şiddet içeriği nedeniyle ülkede kara listeye alındı. Fallout 3, Blits The Legue, adlı oyunlar ise uyuşturucuya özendirdiği için yasaklandı.'
 
Plyra ve Recep hocamın dediklerine katılıyorum. Ayrıca bana göre bizim oyun sektörümüz henüz gelişmemiş ve çoğu oyuncunun üstün körü oyunlar oynadığını ve yeni çıkan oyunları denetleyecek bir kurum ya da topluluk olmadığı için böyle bir şey olacağını sanmam. Zira bir çok korku oyunu ve çapkınlık türü oyunlara yasak gelmiş değil.
 
Bizim ülkemizde hem insanlarımız hemde devletimiz oyunların önemli bir yere sahip olduğu idrak etmiş durumda değil. Sokaktan geçen yetişkin insanların bir çoğu oyunların sadece çocuklar için üretildiğini düşünüyor. Zamanın ilerlemesi ile bu azalmaya başlamış olsa da daha vakit var. Dolayısıyla çok büyük bir haber olmadığı sürece ülkemizde herhangi bir oyunun yasaklanacağını yada sansür yiyeceğini sanmam.
 
Konuyu bilerek hortlatıyorum, yanıldığınızı belirtmek için. Eylül aynındayız ve ben oyunu hala satın alamıyorum!
 
PS4'de nasıl satın alındığını da yazın o zaman. Steam'de Türkiyede yasaklanan her oyun satılıyor zaten.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı