Sözelden grafik tasarım okunur mu?

enes1624

Centipat
Katılım
1 Mayıs 2023
Mesajlar
575
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Matematiğim berbat temelim yok geliştir vs demeyin nefret ediyorum meslek lisesi bilişim bölümü okuyorum sözel dersleri hallederim ama sayısalım berbat zaten son senemdeyim yani 12. sınıfım ilgim bilgisayar alanlarına yönelik ama tüm bölümler sayısalda ne yapabilirim?
 
Şahsen iki yıllık grafik tasarım mezunu olarak şunu söyleyebilirim. Sınıfımızda bulunan 11-12 kişiye yakın öğrencinin vize ve final ödevlerini bizzat ben yaptım ve mezun olmalarını sağladım :).

Eğer iki yıllık okuyacaksan hiç zorlanmadan üniversiteye de girersin, biraz çaba ile dersleri de geçersin. Dört yıllık için bir şey diyemem.

İpini koparmış bütün herkes iki yıllık grafik tasarım okuyor kısacası benim gördüğüm.
 
İki yıllık okuyacağım evet ama çok bir bilgim yok benim dediğime yanıt vermemişsin ama mesela sayısal ders görür müyüm onu soruyorum.
 
Grafik tasarım yerine bilgisayar programcılığı okumanı tavsiye ederim, yönetim bilişim sistemleri mezunuyum şuan grafik tasarım ajansında staj yapıyorum bir süredir de yapay zekayla ilgileniyorum bence grafik tasarım işinin önü oldukça kapalı, okuyacaksan da yapay zeka kısmında uzmanlaşmanı öneririm 10 -15 yıl içerisinde kimsenin elle grafik tasarım yapacağını sanmıyorum.

İki yıllık okuyacağım evet ama çok bir bilgim yok benim dediğime yanıt vermemişsin ama mesela sayısal ders görür müyüm onu soruyorum.
Sayısal ders ilk sene görürsün birkaç tane ama onlar neredeyse her bölümde var zaten ortak dersler onun dışında görmezsin.
 
MTAL bilişim mezunuyum, Çizgi Film ve Animasyon okumak için sözelden YKS'ye girmiştim. *Başaramayıp Lojistik okumaya başladım.

4 yıl Grafik Tasarım hatırladığım kadarıyla EA'dan alıyordu, bu yüzden 2 yıllık okumanız sizi hem AYT Matematik'ten kurtarır hem de meslek lisenizden gelecek bilişim ek puanını grafik tasarımda kullanabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı