Okuduğumu anlamakta zorluk çekmeye başladım

  • Konuyu başlatan itz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 454
Yani manganın nasıl bir şey olduğunu bilmeyen de. Ne bileyim. Manga Anime'lerin kitap halidir ben size kısaca böyle diyeyim.
İlgilenmiyorum öyle şeylerle :) Etrafımda da kimsenin manga dediğini hatırlamıyorum.
 
Biraz da "şu telefona kaç saat vakit harcıyorum." diye bakmalısın kendi kendine. Bende saatlerce ekran başında biri olarak kitap okumaktır test çözmektir aşırı sıkıcı gelen bir hâl almaya başladı. Bu kısa videolar faciası da bir film, YouTube'dan uzun bir video izlemeye tahammül edememe gibi şeylere de yol açtı. Lakin en temiz yönüm sohbetimdir. Laf bolmem, araya girmem, karsimdakini dinlerim. İstemeden de araya girdiysem o bir şey soylecekse sırasını unuttuysa ona dedirttiririm de konu ne ara buaraya geldi aaaa.

Hocam kendi kendine kaç saat telefona baktığını kontrol etmesine gerek yok eğer Android kullanıyorsa ayarlarda dijital denge ve ebeveyn denetimi adında bir bölüm var orada hangi uygulamada ne kadar vakit harcadığı yazıyor.
 
Yani manganın nasıl bir şey olduğunu bilmeyen de. Ne bileyim. Manga Anime'lerin kitap halidir ben size kısaca böyle diyeyim.

İlla bilmesi mi gerekiyor? Belli bir yaş aralığı okuyor çoğunlukla manga, manhwa, manhua, webtoon vb. şeyleri o yüzden bilmeyen de ne bileyim demek yerine kısaca bilgi verip susmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.
 
Shorts, Reels, TikTok gibi kısa içerikler tüketmeyi bırak.
Uzun soluklu bir şeyler tüket.
Kitap oku, makale oku, oyun oyna, film izle, dizi izle. Dikkatini vererek yapmayı çalış bunları.

Evet yapılabilecek en ideal şeyler bunlar bir şeye odaklanmanı sağlayacak odaklanma alışkanlığı kazandıracak şeyler yapabilirsin 3 saat Reels kaydırıp 3 saatin sonunda beynine hiçbir şey kazandırmadığından beynini meşgul etmediğinden artık beyin bir şeyleri algılamak için çaba sarf etmiyor.
 
İlaç falan kullanma sakın kendine faydadan çok zarar verirsin. Onun yerine zihin yorgunluğunu gidermeye çalış. Yeni bir şey yapma, oyun oynama, kitap okuma. Boş boş tv izle, "daha önce dinlediğin" müzikleri tekrar tekrar dinle, daha önce izlediğin, bildiğin videoları ve filmleri yeniden izle, tekrara dayalı işlemler, egzersizler yap. Zihnin toparlandığını ve yeni bilgi almak için hazır olduğunu göreceksin.

Teknoloji kullanımını ve beynin aldığı uyaran sayısını ne kadar kısıtlayabilirsen bu süreçte o kadar faydalı olur. Bak tekrar söylüyorum, burada çoğu kişinin söylediği kitap oku, oyun oyna gibi öneriler ZİHNİ DİNLENDİRME YOLU DEĞİLDİR. Ders çalışmaktan yorulan bir zihni ilk defa karşılaştığı bir hikayeyi okuyarak, oyunlarda ilk defa yaşadığı aksiyonun içinde çıkış yolu bulmaya çalışarak sadece daha fazla yorarsın. Onun yerine zihnine tanıdığı, bildiği ve zorlanmadan yapabileceği işler yüklemek en etkili yoldur. Bunun eğitimini aldım, o yüzden söylüyorum.
 
İlaç falan kullanma sakın kendine faydadan çok zarar verirsin. Onun yerine zihin yorgunluğunu gidermeye çalış. Yeni bir şey yapma, oyun oynama, kitap okuma. Boş boş TV izle, "daha önce dinlediğin" müzikleri tekrar tekrar dinle, daha önce izlediğin, bildiğin videoları ve filmleri yeniden izle, tekrara dayalı işlemler, egzersizler yap. Zihnin toparlandığını ve yeni bilgi almak için hazır olduğunu göreceksin.

Teknoloji kullanımını ve beynin aldığı uyaran sayısını ne kadar kısıtlayabilirsen bu süreçte o kadar faydalı olur. Bak tekrar söylüyorum, burada çoğu kişinin söylediği kitap oku, oyun oyna gibi öneriler zihni dinlendirme yolu değildir. Ders çalışmaktan yorulan bir zihni ilk defa karşılaştığı bir hikayeyi okuyarak, oyunlarda ilk defa yaşadığı aksiyonun içinde çıkış yolu bulmaya çalışarak sadece daha fazla yorarsın. Onun yerine zihnine tanıdığı, bildiği ve zorlanmadan yapabileceği işler yüklemek en etkili yoldur. Bunun eğitimini aldım, o yüzden söylüyorum.

Cidden sevdiğim bir diziyi tekrar izlemek zihnime iyi gelecekse koşarak izlemeye gideceğim hocam.
 
Hocam kendi kendine kaç saat telefona baktığını kontrol etmesine gerek yok eğer Android kullanıyorsa ayarlarda dijital denge ve ebeveyn denetimi adında bir bölüm var orada hangi uygulamada ne kadar vakit harcadığı yazıyor.
Ben gitsin saat tutsun demiyorum. Kişi zaten kendini bilir. Onun dışında kaç saat olduğuna nasıl bakar onu da biliyorum. Anlatmak istediğim o değildi. Yakalayamamışsın asıl kastettigimi.
 
Modern ya da klasik Türk edebiyatı kitapları oku. Kafanda düşündüğün bir şeyler varsa o sorunlarını çöz sonda oku. Kitap okumak maalesef ülkemiz için belli bir refah seviyesinde gerçekleşir. O seviyeye gelmeden okuyabilenler de var ama sen öncelikle zihnini temiz tut sonra oku sonra öğren.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı