Çözüldü BIOS güncellemesi sonrası bilgisayar geç açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ali35tiryaki

Kilopat
Katılım
22 Ocak 2017
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
Gainward 4070 SUPER
Anakart
Asus EX-B650M-V7
İşlemci
Ryzen 7 7800X3D
1 ay kadar önce yeni bir bilgisayar topladım ve sistem normal şartlarda 8 saniye kadar bir sürede açılıyordu. Sonrasında BIOS sürümünün 0401 yani en eski sürümde olduğunu fark ettim ve harici bir USB ile ASUS Türkiye'nin sitesinden en son sürümünü (2413) indirip kurdum. Kurulum başarılıydı ancak bir ayar öncesinde farklı mıydı bilmiyorum ancak bilgisayar geç açılmaya başladı.

Açıklamam gerekirse, bilgisayarın güç tuşuna bastığımda 10-15 saniye boyunca bilgisayarın ışıkları yanıyor ve fanları yüksek hızda dönüyor ancak hiçbir şekilde klavye fareye güç gitmiyor ve görüntü gelmiyor. Sonrasında bilgisayar olması gereken gibi açılmaya başlıyor (Fan hızları normale dönüyor, BIOS seçimi, Windows yüklenme ekranı vs.).

Düşüncem bunun TPM ile alakalı olduğu yönündeydi. Bu yüzden TPM'i kapatıp açmayı, BIOS ayarlarını sıfırlamayı, RAM MHz'sini yükseltmek için açtığım ayarı kapatmayı denedim ancak hiçbiri çalışmadı.
 
Çözüm
Memory context restore ayarı açık bir şekilde kullanıyorsan önceden, güncelleme sonrası ayarlar sıfırlandığı için kapanmış olabilir. Açıp tekrar kontrol et.
Memory context restore ayarı açık bir şekilde kullanıyorsan önceden, güncelleme sonrası ayarlar sıfırlandığı için kapanmış olabilir. Açıp tekrar kontrol et.

Söylediğiniz ayar sıfırlanınca "Auto"ya geçmiş. "Enabled" seçeneğine çevirdim ve sorunum çözüldü, teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Dosya Ekleri

  • IMG_20240406_170227.jpg
    IMG_20240406_170227.jpg
    102,2 KB · Görüntüleme: 12

Yeni konular

Geri
Yukarı