Crucial RAM orijinal mi?

Zeki2

Femtopat
Katılım
22 Şubat 2024
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bugün Trendyol'dan Crucial RAM aldim. DDR4 2400MHz 8 GB CL17. Orijinal olmadigini dusunuyorum. CPU Z'de de Crucial yazmiyor. Modul kisminda da DRAM kisminda da Micron technoloci yaziyor. Frekansi da dusuk. Sizce orijinal mi?

IMG-20240227-WA0013.jpg


IMG-20240227-WA0012.jpg


20240227_143630.jpg
 
Ee? Türkiye siteleri var diye Türkiye'de montaj yaptıkları anlamına mı geliyor?

Fabrikası var mı Türkiye'de? Meksikada varmış, öyle diyorlar. Products made by Crucial - country of origin, manufacturing locations | ProductFrom.com

 
Fabrikası var mı Türkiye'de? Meksika'da varmış, öyle diyorlar. Products made by Crucial - country of origin, manufacturing locations | ProductFrom.com

Kanıtlamak için alakasız bir Meksika sitesini atmayacaksın o zaman. Kimse sana fabrikasının olmadığını söylemedi. Ürünlerin hiçbirinin üstünde Assembled in Mexico yazmıyor. Zaten n11, Trendyol gibi yerlerde satılan RAM'lerin çoğunluğu sahte. Pek şaşırtıcı bir durum da yok. Ama sen gelip Micron var diye "%100 orijinal" diyorsun. Sahte ürünlere ne koyuyorlar peki? Onlara da Micron, Samsung ve SK Hynix IC koyuyorlar ama dandik ve sertifikasız oluyorlar. XMP profili olmuyor, ya da XMP açınca sorun çıkartıyor vs.
 
Kanıtlamak için alakasız bir Meksika sitesini atmayacaksın o zaman. Kimse sana fabrikasının olmadığını söylemedi. Ürünlerin hiçbirinin üstünde Assembled in Mexico yazmıyor. Zaten N11, Trendyol gibi yerlerde satılan RAM'lerin çoğunluğu sahte. Pek şaşırtıcı bir durum da yok. Ama sen gelip Micron var diye "%100 orijinal" diyorsun. Sahte ürünlere ne koyuyorlar peki? Onlara da Micron, Samsung ve SK Hynix IC koyuyorlar ama dandik ve sertifikasız oluyorlar. XMP profili olmuyor, ya da XMP açınca sorun çıkartıyor vs.

Evet RAM sahte olabilirmiş. Crucial temsilcisi ile canlı görüştüm. Mesajımı rapor ettim silinmesi için.
 

Dosya Ekleri

  • ea.JPG
    ea.JPG
    44,8 KB · Görüntüleme: 13
  • ea2.JPG
    ea2.JPG
    156,6 KB · Görüntüleme: 13
En iyisini yaptın hocam. Orijnial olduğundan emin olmak için güvenilir satıcıdan alırsın. Mesela Elmacık Bilgisayar firmasından alırsan içinde şüphe kalmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı