200 TL'ye parfüm önerisi

Kokusu 4 mevsime uygun kullanılır, ama bu parfüm yazlık olduğu için yoğun bir kokuya sahip değil ve bu yüzden soğuk havalarda çok güçsüzleşebilir.

Bu parfümü kışın sıktığınız zaman ''Aynı parfümü 5 ay önce yazın kullandığımda 6 saat kalıyordu şimdi 1 saat sonra yok oluyor'' diyebilirsiniz, soğuk hava parfümlerin kalıcılığını ve yayılımını kırıyor bayağı. İşte bu sebepten dolayı kışlık parfümlerde parfüm soğuk havaya dayanıklı olsun diye baharat, odunsu notalar (sandal ağacı, sedir ağacı vb.) deri, tütün, rom vb. notalar kullanılır. Bu saydığım notalar güçlü ve yoğun koktuğu için kış soğuğunda dayanabiliyorlar.

Buna çözüm olarak kışın başka bir parfüm satın alıp kullanabilirsiniz. Ki zaten bence bir parfümü 4 mevsim kullanmak bu saydığım sebepten dolayı bir sıkıntı olduğu için her mevsime ayrı parfüm almak daha mantıklı.
Hocam merhaba
Bana geatisden oriens marka kış için kalıcı parfüm önerirmisin teşekkürler
 
169 tl hocam fiyat iyi gibi gratis kartım var, hocam seni yakalamışken bişey sormak istiyorum,
1_Parfümde kalıcılık için alt notayamı bakılır?
2_kalıcıklık için hangi tür koku çeşitli olmalı? Odunsu,baharatlı, oryantal
Valla bazı notalar parfümün kalıcılığını arttırıyor bunu biliyorum ama hangi notalar olduğuna hiç bakmadım açıkçası.

Kalıcılık için genelde baharatlı kokular en çok kalıcılığa sahip oluyor ama baharatlı olan kokular sıcak havalarda insanı çok boğuyor, yaz ayında meyveli, çiçekli ferah parfümlere yönelmek daha iyi olur... Kalıcılık sizin için bir sorunsa benim gibi parfüm şişesini çantanızda taşımayı alışkanlık edinin bence, 2-3 saatte bir yenilemek çok iyi oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı