Fotoğrafçılığa başlamak için Fujifilm XT önerisi

MasterPenguen

Kilopat
Katılım
26 Mayıs 2017
Mesajlar
69
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,

Son zamanlarda fotoğrafçılığa hobi olarak girmeyi planlıyordum ve başlangıç için bazı modeller aramaya başladım. Fujifilm XT serisine hayran kaldım ve bu serideki seçeneklerime göz atmak istedim. Ben de aynasız bir fotoğraf makinesi satın almak istiyordum, bu yüzden Fujifilm bariz bir seçim gibi göründü.

Esas olarak XT-3 ve XT-30 II ilgimi çekti ve biraz araştırma yaptıktan sonra bir sonuca varamadım. XT-30 II'yi deneme şansım oldu ve harika hissettirdi ama ellerimin daha büyük olması nedeniyle biraz daha büyük olmasını istedim. Ve XT-3'ün hava koşullarına dayanıklı olması onu benim gözümde biraz daha iyi kılıyor. Anlayabildiğim kadarıyla temel farklar XT-3'ün 4K/60 yapabilmesi, hava koşullarına dayanıklı olması ve daha iyi ergonomiye sahip olması. Yeni XT-30 II'nin, fotoğraf makinemde olmasını isteyeceğim daha fazla film simülasyon moduna sahip olduğunun farkındayım ama RAW formatında çekim yaparsam bunu daha sonra düzenleyip tatmin edici bir sonuç elde edebileceğimi düşünüyorum. Fotoğraf makinemi ikinci el alacağım ve her ikisine de bütçe ayırabilirim.

Her iki kamera da 18-55mm lens ile birlikte geliyor ve bu lensin sahaya giriş için yeterli olacağını düşünüyorum. Ağırlıklı olarak fotoğraf, portre ve manzara çekmeyi planlıyorum, belki biraz da sokak fotoğrafçılığını da bu karışıma serpiştirebilirim.

Eğer imkanınız varsa bu konuda hangisini seçmem gerektiği konusunda tavsiye almak isterim. Diğer marka önerilerinize de açığım.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Herkese iyi günler.
 
Selam, XT-3 ikinci el fiyatları XT-4 ikinci el fiyatlarıyla oldukça benzer seyrediyor bazen ilginç bir şekilde. XT-4 uygun fiyata denk getirebilirsen ilk önceliğini ona vermeni tavsiye ederim. He ama denk gelmezse XT-3 de oldukça güzel bir kamera.

XT-30 II kullanmadığım için kesin bir yorum yapamıyorum fakat tahminimce sonradan çıkan bir cihaz olarak biraz daha iyileştirmeler yapılmıştır. Bu üç kameradan hiçbiri seni üzmez. Fiyat ve fırsat olarak ilanlarda hangisini daha avantajlı görürsen alabilirsin.

Ergonomi olarak Fujifilm'in xh serisi ve GFX serisi dışında gerçekten ergonomilerinin berbat olduğunu düşünüyorum. Harici bir grip alarak tutacak kısmını biraz büyütebilirsin belki.

Fujifilm'de genelde lensler oldukça tatmin edici kaliteye sahip, kit lensin de öyle olduğunu düşünüyorum ama kaliteden de öte başlangıçta bazen karanlıkta fotoğraf çekmek istiyorsan kit lens yetmeyecektir muhtemelen. 35mm F2 lensi de yanında oldukça uygun fiyatlara bulabilirsin.
 

Geri
Yukarı