18 Yaşında Kredi Çekilir mi?

ismet hakan

Kilopat
Katılım
17 Nisan 2014
Mesajlar
1.001
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mimarlık öğrencisi - Tasarımcı
Öncelik ile merhaba. Arkadaşlar üniversiteye geçeceğim için bir takım eksiklerim var. Bilgisayar telefon ve benzeri şeyler gibi. Normalde aile bunları karşılar fakat malum durum belli. Eğitim kredisi çekmek geldi ilk aklıma fakat gereksiz olduğunu düşündüm. 19 yaşındayım bu arada. Sormak istediğim 19 yaşında kredi çekilir mi? Bir işe girip çalışacağım ve kredileri düzgün olarak ödeyeceğim. Kefil bile gösterebilirim kredi için. Böyle bir imkan var ise hangi bankalar bunu sağlıyor? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
 
Sigortalı bir işte en az 6 ay çalışıyor olmanız gerek kredi verilmesi için. Gerekli teminatlar olduktan sonra yani yeteri kadar olduktan sonra 18'den itibaren kredi çekilebilir. İstekler bana biraz lüks geldi. Kredi pişmanlıktır. Çok da bulaşmayın.
 
@Mehmet Melik Arslan teşekkür ederim. Konuyu daha çok açmak gerekir ise, 4 sene boyunca baskı ile okuyacağım, akraba baskısı ve para baskısı ile. Buna okumak denilmez zaten, üniversite bitince deli olur çıkarım. Düşündüm biraz, mezun kalacağım 5 ay çalışıp para biriktireceğim, geriye kalan 7 ay ise YGS-LYS kasacağım. Tekrardan öneriniz için teşekkürler.
 
Tanıdığın bir işyeri sahibine 6-7 aylık bodro yaptır. Bodronu yüksek maaştan göster rahatlıkla kredi alırsın. Ama şunu unutma o parayı faiziyle ödemek üzere zarara girecek şekilde alıyorsun. Genelde kredi kullancııları iki gruba ayrılıyor, acil bir durumda nakit ihtiyacını karşılamak yada hayatını idame ettirmek isteyen bir emeklinin kullandığı kredi. Eğer bu iki kategoriye girmiyorsan bence bankalara kendini so...durtma.
 
@Starbound anladım hocam, teşekkür ederim. Yarın iş başı yapacağım :) Bu sene çalışıp para biriktireceğim ve kredi çekmeyeceğim. Eğer ki üniversitede ciddi bir durum olursa zaten 1 sene çalıştığımdan dolayı ve faturalarımı zamanında ödediğim için kredi çekebilecek duruma geleceğim. Soruma cevabı buldum teşekkürler iyi günler.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı