Deneyap Kart kullanırken servo motorlar nasıl beslenmeli?

Evet hocam çünkü dediğim gibi hem Deneyap Kart hem de servolar 5 volt ile çalışıyor o yüzden siz en iyisi marketten 3 tane kalem pil alıp 4.5 volt gücü servolarım siyah kablolarına - kırmızı/kahverengi kablolarına da + bağlayıp sarı/yeşil kablolarını Deneyap'ın pinlerine bağlayıp veri aktararak açılarını ayarlayabilirsiniz.

Hocam peki ikişer ikişer paralel bağlasam =≈4 buçuk V paylaşmaz mı?
 
Hocam peki ikişer ikişer paralel bağlasam =≈4 buçuk V paylaşmaz mı?
Hayır hocam benim demek istediğim 4 motorun da kırmızı kablosunu ve deneyapın VBAT pinini 4.5 volt pilin + kısmına, motorların siyah kablosunu ve deneyapın GND pinini pilin - ucuna bağlarsanız hepsi pil üzerinden kendi akımlarını çekebilirler ve voltaj paylaşılmamış olur.

1713022578707.png

Ressimde gördüğünüz gibi 4 motoru ve deneyap kartı da tek hat üzerinde bağlayabilirseniz hepsini çalıştırırsınız (arduino yerinde deneyap kart olduğunu düşünün ve adamlar besleme için pillerden tek bir + - hattı oluşturmuşlar) ama 9 volt pili maalesef kullanamazsınız ressimdeki gibi 3 pili birbirine bağlayıp 4.5 volt üzerinden tek hat olarak besleyin.
 
Hayır hocam benim demek istediğim 4 motorun da kırmızı kablosunu ve Deneyap'ın VBAT pinini 4.5 volt pilin + kısmına, motorların siyah kablosunu ve Deneyap'ın GND pinini pilin - ucuna bağlarsanız hepsi pil üzerinden kendi akımlarını çekebilirler ve voltaj paylaşılmamış olur.

Eki Görüntüle 2167386
Ressimde gördüğünüz gibi 4 motoru ve Deneyap Kart'ı da tek hat üzerinde bağlayabilirseniz hepsini çalıştırırsınız (Arduino yerinde Deneyap Kart olduğunu düşünün ve adamlar besleme için pillerden tek bir + - hattı oluşturmuşlar) ama 9 volt pili maalesef kullanamazsınız ressimdeki gibi 3 pili birbirine bağlayıp 4.5 volt üzerinden tek hat olarak besleyin.

Topraklamayı karta da bağlamak gerekmiyor mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı