Kaspersky üzerinden çalışmasını istenmeyen programları kalıcı olarak durdurma

Herkese merhaba. Bugün sizlere Kaspersky üzerinden sistemdeki herhangi bir programın çalışmasını nasıl yasaklayabileceğinizi göstereceğim.

Uyarı: Bu ayar yalnızca Kaspersky Standard, Plus, Premium ürünlerinde mevcuttur.



1. Adım: Kaspersky uygulamasını açıyoruz ve güvenlik ayarlarına giriyoruz.

Ekran görüntüsü 2024-04-14 165023.png



2. Adım: Güvenlik ayarlarına girdikten sonra aşağı doğru iniyoruz ve "gelişmiş koruma" kısmına geliyoruz. Buradan "Yetkisiz Erişim Önleme" bileşenine tıklıyoruz.

inp.png


3.Adım: Yetkisiz Erişim Önleme ayarlarından "uygulamaları yönet" kısmına giriyoruz.

uyg.png



4.Adım: "Uygulamaları yönet" kısmına girdikten sonra sistemde kalıcı olarak engellemek istediğiniz programın üzerine gelip soldaki ok işaretine tıklıyorsunuz ve görseldeki adımları uyguluyorsunuz.


ayarr.png



Sonuç: Engellediğiniz programı açmaya çalışınca Windows Hata Mesajı çıkacak ve programın başlatılması engellenmiş olacak.

Ekran görüntüsü 2024-04-14 171633.png



Not: Rehberi hazırlarken örnek göstermek için Winrar uygulaması gösterilmiştir. Bu rehber kötü amaçlı yazılımı engellemek için hazırlanmamıştır. Sistemde çalışmasını istemediğiniz programlar varsa o programları durdurmak için hazırlanmıştır. Virüs ve virüs şüphesi olan dosyalar Anti-Virüs tarafından otomatik olarak zaten engellenecektir.
Bu kadardı. Umarım yararım dokunmuştur😊 İyi günler.😊
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke bunu kaldıramama imkanımız olsaydı veya kaldırmamız cok zor olsaydı böyleece bağımlılık yapıcı uygulamalara hiç giremezdik :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı