No Touch Lazer (PRK) ameliyatından sonra süreç nasıl işler?

Pandoraxx

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2019
Mesajlar
130
Merhaba arkadaşlar. 16 gün önce "No Touch Lazer" (PRK) göz ameliyatı oldum. 10 sene önce i-lasik ameliyatı olmuştum ancak gözlerim son 3-4 senedir yeniden epey bozuldu. Uzaktaki yazıları okuyamıyor, yüzleri seçemiyordum. Ben de yeniden ameliyat olmaya karar verdim. Göz ölçümlerimde 1.75 miyop 0.50 astigmat çıktı. I-lasik yöntemiyle daha önce ameliyat olduğum için kornea inceliğimin bu ameliyat türü için uygun olmadığını ancak "No Touch" olabileceğim söylendi. Ben de no touch ameliyatı oldum.

Doktor 1 aya kadar görüntü de bulanıklaşma olabilir demişti. Bugün 16. gün yakın ve orta mesafeyi oldukça bulanık görüyorum. Yakındaki metinleri ve bilgisayar ekranındaki metinleri çok zor okuyorum bulanık. Açıkcası biraz da korktum. Çok düzelecekmiş görüntü netleşecekmiş gibi hissetmiyorum. 14 gün sonra ilk kontrol olacak. Sorum bu ameliyatı forumda olan var mı? Olduktan sonraki süreç sizde nasıl işledi? Keskin görüntüyü ne zaman elde ettiniz?
 
Son düzenleme:
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun, bildiğim kadarıyla görüntü netleşmesi kişi bazında değişiklik gösteriyor, ek olarak bu alandan konu ile ilgili bilgi almak da fayda sağlamayacağı gibi bazı kişilerin yorumları sebebiyle sizlerde gereksiz bir stres yaratabilir.

Konu ile ilgili endişelerinizi lütfen doktorunuzla paylaşın, en sağlıklı ve kesin bilgiyi size kendisi verecektir.

Esen kalın.
 
Teşekkürler. Doktor görüşmesine daha 14 gün var. 5. gün muayene etti ve 3 hafta sonra (ameliyatın 1. ayı) muayene için görüşürüz dedi ve randevu verdi. Zaman geçmiyor bir türlü.
 
Bende de 3 haftaya kadar yakın bulanıktı. Uzak 2 haftada iyileşti. 3 yıldır gözlük kullanmıyorum bende. Hocam bu arada kendinizi ışıktan izole edin ben 1 hafta odaya siyah perde vs aldım telefon ne varsa bıraktım. Ful karanlıkta kaldım. En azından okuyup yaptıracak arkadaşlar için söylemiş olayım.

Lens kullanıyor musun?
 
Lensin biri 5. gün diğeri 8. günde çıkartıldı. (ikisi de 5. gün çıkacaktı ama diğer göz için 3 gün daha beklesin sen kendin çıkart dedi.) Daha önce lens kullanmadım ve şuan lens yok gözümde.
 
Bende 10 Mayıs'ta lazer attırdım ve sol gözümde hiç ağrı sızı yokken sağ gözümde yarım yuvarlak kesik şeklinde kanlı bir iz oluştu, hatta dün gece damla damlatırken sağ gözüme ağrı ve acı girdi aç kapa yapıyordum koydukları kontak lens kirpiğime yapışıp çıktı her yer busbulanık görünüyor ne zaman geçer emin değilim bugün kontrole gideceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı