GT 940M GTA 5 için Yeterli mi?

  • İşletim sistemim: Windows 10 64 bit
  • İşlemcim: intel core i5-4210M
  • 8 GB RAM
  • Ekran kartı: NVIDIA GT940M 2GB.

GTA 5 kaldırır mı? Kaldırırsa hangi ayarlarda kasmadan GTA 5 oynarım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. Uzun bir konu olacak sanırım. Şimdi hem burada hem de webtekno'da konu açtım. 940m gta 5 için yeterli mi diye. Çoğu kişi forumlarda hayır gtx al diyor veya low da açar diyor. Youtube'de bakıyorum mediumda 40-50 arası alıyor. Ben hangisine inanayım? Bir de gta 5 gt840m, gt920m, gt930m ve gt940m ha bir de radeon r7 m360 performansları nasıl? Son bir sorum da nvidia kartlarda 1. Rakam değil 2. Rakam önemliymiş sanırım. Bu olayı bana açıkça anlatır mısınız? 840m ve 930m mesela. 800 ve 900'e mi yoksa 30 ve 40'a mı bakalım? Şimdiden cevap veren ve okuyanlara teşekkur ederim :)

1.si Doğrudan yeterlidir demek pek de doğru olmaz. Diğer parçalar da önemli. En iyisi, eğer laptop alacaksan, burada beğendiğin, bütçene uygun olan laptopları içeren bir konu açıp, fikir almandır.

Çünkü bazen aynı ekran kartı ve hatta birçok parçası aynı bile olsa, bir BIOS farkı, anakart farkı, kasa tasarımı çok şeyi değiştiriyor...

2.si Markaların kartlarına ne numarası verdiklerine çok takılmayın. Bir dünya karşılaştırma sitesi, oyun testi var. Açın, kartı bizzat inceleyin, kıyaslayın, oyundayken görün. "Şu numaraya bak." , "Bu numaralılar daha iyi." falanlara aldırmayın.

3.sü Hem yaşadığımdan, hem de çevremde çokça buna rastladığımdan ve gerçekten canım makineler çöp olduğundan, buna üzüldüğümden söylüyorum ki, Nvidia ekran kartlarının dayanıklılığına inanan birisi değilim. Amd'nin artları arasında bana kalırsa en önemlisi "dayanıklılık" tır... Tabi yine de tercih size kalmış.
 
İşletim sistemi yok ve giriş seviyesi bir cihaz. Çoğu oyunu low da 1366x768 de oynarsın ancak RAM takviyesi şart. Bütçe artarsa daha iyi cihaz alınabilir.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı