Oyunların Eskisi Gibi Kaliteli Olmaması

Omnipotence

Hectopat
Katılım
21 Ocak 2016
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlığımda da bahsettiğim gibi yeni nesil oyunlar eskisi gibi kaliteli değil. Kaliteden kastım grafik vs. değil oyunlar konu bakımından çok kötü. Eskiden oynadığımız oyunlar daha bi' kaliteliydi sanki. Yeni nesil oyunlarda ben o tadı alamıyorum. Şöyle bir örnek vereyim: GTA: San Andreas oynarken asla sıkılmadığımı hatırlıyorum oysa GTA V'e göre çevre etkileşimi vb. konular çok az. Ancak oyun kendisine bağlıyordu yeni nesil oyunlarda bunu göremiyorum.

Ancak yeni nesil oyunları da kaldırıp atmamak lazım. Sonuçta The Last Of Us, Dishonored gibi oyunlar da var. Ama eskiden çıkan 10 oyundan 6'sı başarılıysa şu an bu sayı 2,3 gibi bir rakam.

DLC SORUNU
Firmalar artık para kazanma derdinde. Tabii ki bu işler öyle kolay dönmüyor. Büyük bir bütçe lazım ancak daha fazla kazanmak için oyunun yarısını çıkarıp gerisini parayla satmak fazlasıyla sinirimi bozuyor.

BEKLENTİLERİ YÜKSELTME
Oyun firmalarının yaptığı en büyük hata. Beklentimizi çok yüksek tutuyorlar ama oyun beklentinin aşağısında kalınca firmanın bir sonraki oyununa her zaman temkinli yaklaşıyoruz. Sanırım bu konuda verebileceğim en iyi örnek Ubisoft. Watch Dogs aslında çok kötü bir oyun değildi ama beklentileri çok yüksek tutunca hoş olmadı. Ve son zamanların en büyük hayal kırıklığı ise No Man's Sky. Oyun çok büyük bir beklentiyle çıktı ama foss...

FAZLASIYLA UZAYAN SERİLER
Artık firmalar bazı oyunları o kadar uzatıyor ki serinin içine ediyor. Assassin's Creed, Call Of Duty gibi efsanleri bu hallerde görmek beni üzüyor. Ama uzay savaşı nerden çıktı CoD ?

Gece gece neden bu konuyu bu kadar kafaya taktım bilmiyorum :D Hata yapmış olabilirim, yanlış şeyler yazmış olabilirim affola :D
 
Kesinlikle katılıyorum arkadaşa. Strateji sever biri olarak, bazı arkadaşlar belki hak verir; hala AOE2, Warcraft 3, Starcraft vs oyunları zevkle oynarım. CS 1.6'dan aldığım haz, GTA Vice City ve ya San Andreas... En basitinden Fallout çılgını olarak 4.oyunda ne kadar kısıtlandığım.. Vesaire vesaire. 10 oyun varsa yeni çıkan 1'ini 2'sini belki silmeden oynarsın hep. Eskiden adamı bağlıyorlardı şimdi ise 5 dakika bakıp çıkar oldum yeni oyunlara.
 
Ben mesela Bioshock'u hep daha iyi bulmuşumdur Bioshock Infinite'ye nazaran.

Örneğin FEAR gibi bir oyun bir daha gelmedi. Varsa yoksa savaş atmosferi seviyorlar.

Oysa ki FPS'nin tadı yalnızken çıkar. FEAR'da yalnızsın ve her şey çok hoş.

Umarım bir gün FEAR 4 çıkar.

Konu çok isabetli. Teknoloji ilerliyor ama estetik bilinç geriliyor gibi.
 
Biraz da biz büyüyoruz belki ondan. Kalite düşüşü gerçekten var ama artık grafik dışında ne sunabilirler diye merak etmiyor değilim. Mesela GTA örneği vermişsiniz , GTA nın en büyük sunduğu şey özgürlüktü ve bunu hep birkaç adım ileri taşıdı. GTA Vice City'de giremediğimiz daireler apartmanlar mağazalara GTA 4 veya GTA 5'te rahatça girebiliyorduk. Öyle ki evcil hayvanımız bile var artık. Ben hatırlıyorum GTA Vice City de golf sahasına falan girince oha olurdum. :D San Andreas'ta dışardan yemek yediğimizde veya saçımızı kestirdiğimizde falan. O zaman yeni ve güzel şeylerdi şimdi ise sıradan oldular. Belki bu yüzdendir.
 
Bana kalırsa arkadaşlar siz şunu yapıyorsunuz, eskiden bir oyunu oynuyorsunuz tahmini 10-15 yaş arası oyun çok hoşunuza gidiyor (bu dönemlerde her şeyi seversiniz) sonra oyunu kapatıyorsunuz aklınızda hikayesi devam ediyor fakat her geçen gün oyunun bir eksisi aklınızdan silinirken bir artısı daha da parlıyor aradan aylar yıllar geçince bu oyunlar efsane geliyor size ve yeni oyunların ulaşamayacağı yerlere yerleştiriyorsunuz oyunları (eski oyunlar gayet hoş kesinlikle hakaret etmiyorum). Fakat yeni oyunlara gelince yaşınız arttıkça eleştirel bakış açınız gelişiyor, çevrenizde bir çok seçenek var ve ayrıyeten youtube vesaire gibi platformlarda izlediğimiz hiçbir şeyi beğenmeyen eleştirmenlerin yorumlarını çok fazla benimsiyoruz. Oyunları her zaman ön yargı ile oynuyoruz ve oynarken çoğu zaman amacımız oynamaktan ziyade bok atıcak yer aramakta oluyor. Bu yüzden yeni oyunların kötü olduğundan yakınıyorsunuz.


Bu arada dlc, tamamlanmamış oyunlar gibi para tuzaklarına hayır diyemem tabiiki varlar fakat bunları da almak zorunda değilsiniz bunu da gözünüzden kaçırmayın.
 
Benim sorunum daha çok oyunların bitmeden çıkmasıyla ilgili. Eskiden internet yaygın değildi bu yüzden yaptılarmı tam yapıyorlardı şimdi ''oyun bi çıksında sonra güncellemeyle hallederiz.'' şeklinde maalesef. En bariz örneği AC:U.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı