ASUS Z170 Pro Gaming "Selected file is not a proper BIOS!" Non-K BIOS Hatası

CrashFree BIOS 3 yöntemini deneyemiyorsunuz sanırım DVD okuyucunuz olmadığından dolayı.
BIOS Flashback sistemde mevcut fakat her zaman bir düğmeye sahip olmak zorunda değil. Onla ilgili tekrardan ayrıca bir detaylı araştırma yapmam gerekli. Araştıralı baya bir yıl oldu çünkü.

Ben ek yöntemler araştırmaya devam ediyorum. Kesinlikle BIOS downgrade yapabilmemiz gerekli. Zira daha önceden sürüm düşürme yapmıştım arızalı BIOS yayınladıkları için.

Ben araştırmamı sürdürürken sizden birde adım adım BIOS düşmeyi denemenizi istiyorum. Bu yöntem de işe yarayabilir.
 
Adım adım düşürmeyi denedim, zaten 3501'den 3016'ya düştüm şuan ama daha gerisi olmuyor, bütün BIOS'ları indirip denedim fakat bir türlü kabul etmiyor inatçı asus.
CrasfFree BIOS 3'ün açıklamasında "Optik sürücüye anakart destek DVD' sini takınız veya BIOS dosyasını içeren bir USB flash sürücüyü USB portuna yerleştiriniz." Yani USB desteğide var ama bunun için BIOS'un bozuk olması, yani sistem kendini açamıyor olması lazım.
Ben emindim zaten bu anakartta Flasback olmadığından ama şansımı denemiş oldum. :)

Asus müşteri hizmetleri ile konuştum, BIOS çipini yollamıyorlar ayar oldum ama anakartı yollarsam istediğim sürümü yüklüyorlarmış.
Ne sinir işmiş bu BIOS, 10-15 gün PC'siz kalacam üstüne.

Konuyu hortlatıyorum ama hala aynı problemi çözemedim, işlerimden de anakartı yollayamadım, farklı bir yöntemle gelecek var mı acaba ?
 
Adım adım düşürmeyi denedim, zaten 3501'den 3016'ya düştüm şu an ama daha gerisi olmuyor, bütün BIOS'ları indirip denedim fakat bir türlü kabul etmiyor inatçı ASUS.
Crasffree BIOS 3'ün açıklamasında "optik sürücüye anakart destek DVD'sini takınız veya BIOS dosyasını içeren bir USB flash sürücüyü USB portuna yerleştiriniz." Yani USB desteğide var ama bunun için BIOS'un bozuk olması, yani sistem kendini açamıyor olması lazım.
Ben emindim zaten bu anakartta flasback olmadığından ama şansımı denemiş oldum. :)

ASUS müşteri hizmetleri ile konuştum, BIOS çipini yollamıyorlar ayar oldum ama anakartı yollarsam istediğim sürümü yüklüyorlarmış.
Ne sinir işmiş bu BIOS, 10-15 gün PC'siz kalacağım üstüne.

Konuyu hortlatıyorum ama hala aynı problemi çözemedim, işlerimden de anakartı yollayamadım, farklı bir yöntemle gelecek var mı acaba?

Hocam aynı sorunu yaşıyorum çözebildiniz mi acaba?
 

Geri
Yukarı