Rehber Telefon Görüntüsünü Android Televizyonlara Kablosuz Bağlama

M

Mr.Acar

Ziyaretçi
Merhabalar...
Yakın zamanda Android televizyon aldık ve gerek Puhu TV'den film gerek telefondan gördüğümüz işlerimiz için telefonumu televizyona bağlamamız gerekti ben en önce Micro Usb çevirici ve HDMI kablosu ile bağladım. Çok kablo olduğunu ve çok zahmetli olduğunu görünce alternatif fikirlere başvurdum. (Not: Görseller yine ''Spolier Kutusu'' içinde bunun sebebi yüklenme ekranda takılmamanız ve daha az yer kaplamasıdır.)

Bu alternatif Google'nin kendi uygulaması olan Home (diğer bir adı Google Home) en zahmetsiz şekilde gerçekleşti.

Bunun için ilk önce uygulamımızı indirmemiz gerekli. Android ve iOS destekli uygulama tamamen ücretsiz, sade ve kolay bir görüntü alıyorsunuz.

Bunun için işlem sadece telefonda gerçekleşecek ekstra hiç bir şey yapmamıza gerek kalmayacak. Kullandığım televizyon Sony marka 4K Android TV telefon ise Huawei P9 Lite.

Şimdi işleme başlayalım:
İşlemler basit bu yüzden üzerinde fazla durmayacağım. İşlem sadece telefonda olacak ama televizyon açık kalması gerekir. Aynı zamanda ikisi de aynı Wi-Fi'yi kullanacak. (Zaten resimlerde her şeyi anlatıyor.)

1- Google Home'u açılalım. Sağ üstte 3 yan çizgi olan yere tıklayın.

Screenshot_20171010-214501.png

2- Açılan pencerede ''Ekran/Sesi Yayınla'' ibaresine basın.

Screenshot_20171010-214503.png

3- Ardından Ekran/Sesi Yayınla'ya basalım ve televizyon modeli veya televizyona verdiğiniz ad çıkacaktır o çıkan yere basın.
Screenshot_20171009-221720.png

İşlem bu kadar ekran artık kendi telefonumuzun ekranı. Ancak burada çözünürlük oynayabilir. Bunun sebebi ise tamamen internet hızı. Ben genelde FHD görüntü aldım ama 4K hiç alamadım bunun sebebi galiba Home'un desteklememesi.

IMG-20171009-WA0001.jpg
IMG-20171009-WA0002.jpg
IMG-20171009-WA0003.jpg

Bazı telefonlar görüntü vermeyebiliyor bu durumda telefonunuzun ve televizyonunuzun modelini belirtirseniz elimden gelince yardımcı olmaya çalışırım. Ben Eren Acar hürmetler, kalın sağlıcakla...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"philips 65pus6412/12 Android TV"Aldım 3 gün önce ben de 2 gündür bunu arıyordum denemediğim şey kalmamıştı az sonra deniyeceğim umarım çalışır.Teşekkürler. :)
Birde IPTV uygulaması bulabilirsem çok tatlı olucak.
 
"philips 65pus6412/12 Android TV"Aldım 3 gün önce ben de 2 gündür bunu arıyordum denemediğim şey kalmamıştı az sonra deniyeceğim umarım çalışır.Teşekkürler. :)
Birde IPTV uygulaması bulabilirsem çok tatlı olucak.
Ben teşekkür ederim sonuçları bekliyorum. Telefon modeliniz nedir?
 
Samsung Galaxy J5 2016 çift sim kart olan modeli.
3mb Download 1mb Upload adsl modem kablosuz bağlantı ile görüntü sabit olduğunda HD,görüntüler hareketli olduğunda biraz pikselleşme oluyor yaklaşık 1sn geç gidip geliyor TV ye görüntü,ses gayet kaliteli hiç bir pürüz yok 30 dakikalık ilk kullanışımda sarjımı %80 den %72'ye düşürdü.Android TV marka ve modeli Philips 65PUS6412/12.
Daha iyi kablosuz veya kablolu ağ ile vede gelecek güncellemeler ile performans daha iyileştirebililir.
 
İnternet hızınız biraz düşükmüş. Bu yüzden videolarda pikselleşme olması normal.

Bu uygulama şu an 4K hizmeti vermiyor. İleride güncellemeler ile gelir mi bilinmez.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı