V-fren Ses Sorunu

o_ulcan

Kilopat
Katılım
29 Ekim 2015
Mesajlar
446
Bu yıl Mart ayında Bianchi Touring M413 model bisikletten aldım. Aldığım ilk hafta sorunsuz kullandım sonra pedaldan takır takır ses gelmeye başladı. İnternetten izlediğim videolardan öğrendiğim kadarıyla vidalarla falan oynadım ve düzelttim. Bunları yaptıktan sonra da arka freni sıktığım zaman ses gelmeye başladı. Büyük ihitmal arka frenin vidalarıyla oynadım. Durum o kadar kötü ki sahilde freni sıktığım zaman insanlar denize bakıyor vapur falan mı geçiyor diye. Bunu nasıl düzeltebilirim sizce bisikletçiye gitmeden? İnternette 20-25 tane video izlemişimdir ama hiçbiri çözüm olmadı. Bu işlerden anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı olay var. Mosso Legarde 1621 arka frende sıkıntı yokta ön freni sıktığım zaman çok yüksek sesle vapur kornası gibi ses çıkıyor. Benim hoşuma gidiyor aslında bu ses ama sıkıntı olabilir.
Sen V Frenden memnunmusun? Benimki çok yavaş duruyor yokuş aşağı zaten durmuyor sadece yavaşlatıyor.
 
Ses olayı V-Fren sistemlerinde papuç ve jant çemberini, Hidrolik Disk veya Mekanik Disk fren sistemlerinde ise balata ve rotoru alakalar eder, sorun bu parçalardan kaynaklanır.

Jant çemberinin her 2 yönünü ıslak mendille güzelce sil, papuçları da yumuşak hamurlu düzgün bir modelle değiştir problem kalmaz.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı