Oyunlarda Geç Yüklenen Texture

Katılım
1 Temmuz 2015
Mesajlar
94
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bazı oyun videoları izlerken dikkatimi çeken bir olay var. Oyun başladığında textureler daha doğrusu çimler otlar vs.ler daha sonra yükleniyor. Bazen de oyuncu yaklaştıkça bir tarafa doğru o zaman yüklenmeye başlıyorum. Bu gecikmelerin sebebi nedir? Ekran kartları iyi olan sistemlerde bile böyle oluyor gözlemlediğim kadarıyla.
 
Oyunları stabil şekilde oynayabilmemiz için oyun yapımcıları yüklenecek (işlenecek) nesnelerin uzaklığını önceden belirliyorlar. Bazı oyunlarda da nesnelere yakınlaştıkça detayları görebilmekteyiz. Eğer böyle olmasaydı çoğu oyunu hiç oynayamıyor olacaktık. Açık dünya oyunlarında bu duruma sıkça rastlamanız normal.
 
Son düzenleme:
İşlemci ve ekran kartına binen yük artmakta.
uzaklik-fps.jpg


Ekleme: Sahnedeki fazladan ufak detaylar aslında sistemi fazladan sıkıntıya sokuyor. :)
Not: Elbette işlemci ile ekran kartının yanında bilgisayarda bulunan belleklerin yeterli kapasitede ve hardisk'in de verimli çalışması lazım.

Ekleme 2 : İyi bir sisteme sahipseniz, oyunların konfigürasyon dosyalarını değiştirip bu kısıtlamaları kaldırabilirsiniz. Oyun yapımcıları oyunlarda optimizasyonu sırf bu yüzden yapıyorlar. Oyunları düşük seviyede bilgisayara sahip kullanıcılar da oynasın diye.
 
Son düzenleme:
Ek bilgi olarak: Oyunun texture streaming konusunda sıkıntıları varsa buradaki gibi textureların geç yüklenmesi, texture yüklenmesi sırasında stutterlar, aşırı disk kullanımı gibi sorunlarla(Unreal Engine 3'de sakat bir öncelik atama algoritması vardır, çoğu oyunda bu sıkıntı hissedilmez, bazı oyunlarda bazı sistemlerde sorun olur, bazı (Arkham Knight gibi) oyunlarda ise bu durum başa büyük bela olur. UE3'de sorunları config dosyaları ile kısmen çözmek mümkün.) karşılaşılabilir.

AMD PRT, MS DX 11.2'ye eklediği Tiled Resources ile bu sorunu aşmaya çalışmıştır ancak bu teknolojiler oyun yapımcıları tarafından rağbet görmemiştir.

Bu tarz sorunları en çok hangi oyunlarda alıyorsunuz?
 
geçenlerde sistemimden kötü performans aldığım için windows 8.1 e döndüm. Bu olay bende gözetmeye ve gözüme çarpmaya başladı. Ram 8 gb olduğu için düşündüm zira ram kullanımı assassin's creed 2 gibi bir oyunda 4, 5 gb geçmiyor. Yalnızca bu değil PUBG, Rise of the Tomb Raider gibi oyunlarda da aynı durum mevcut. işlemci i5-4690k GPU 1070ti
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı